Ετικέτες

, , , ,


Καλησπέρα, καλησπέρα!!

Πως είστε από διάθεση? Εμείς σήμερα έχουμε διάθεση ασανσέρ! Περνάμε από το χαμόγελο στη κακοκεφιά σε χρόνους dt:) Όταν όμως έρχεται η ώρα να γράψουμε μένουμε στον όροφο της χαράς!

Πριν μέρες κάνοντας μια γενική καθαριότητα στο σπίτι ανακαλύψαμε στο πιο ψηλό μας ράφι κάποια ξεχασμένα βαζάκια από σάλτσες, μαρμελάδες και μουστάρδες (θυμάστε που είχαμε φτιάξει και παλιότερα??). Πάντα τα κρατάμε και τα καταχωνιάζουμε σε περίπτωση που τα χρειαστούμε. Επειδή όμως για αρκετό διάστημα δε τα χρησιμοποιήσαμε για τη κουζίνα μας, είπαμε να τα αναδείξουμε και να τους δώσουμε μια καλλιτεχνική χροιά!

Ψάξαμε και βρήκαμε διάφορες ιδέες και σας μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες.

Βάζο – ποτήρι

Για να μη φύγουν μακρυά από οικείο περιβάλλον που έμεναν για μήνες…βρήκαμε την τέλεια ιδέα (ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά και φοβάστε ότι θα σπάσουν τα ποτήρια).  Πάρτε χάρτινα σουβέρ ή κόψτε πολύχρωμα χαρτιά σε διάφορα σχήματα (καρδιές, ψαράκια) και με μια όμορφη κορδέλα δέστε το χαρτί γύρω από το μπουκάλι, βάλτε μέσα χυμό, γάλα, μιλκσεικ, κοκτέιλ (για τους πιο μεγάλους) και σερβίρετε το. Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος σερβιρίσματος των αναψυκτικών σας αλλά και ταυτόχρονα ιδιαίτερος.
Δοκιμάστε το σε παιδικά πάρτυ! Θα ενθουσιαστούν μικροί – μεγάλοι.

Πηγή: http://whiskergraphics.com/blog/2011/06/milk-bottle-and-bakers-twine/

Βάζο – κηροπήγιο

Έχουμε να σας προτείνουμε κηροπήγιο για εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο.

Μιας και είναι καλοκαιράκι ας ξεκινήσουμε από το μπαλκόνι – βεράντα μας. Βρείτε ένα βάζο που να χωράει ρεσό (μικρό ή μεγάλο ανάλογα με το μέγεθος του). Κόψτε σύρμα και τυλίξτε το στις εγκοπές που έχει για να βιδώνει το καπάκι. Σφίξτε το καλά και με το σύρμα που περισεύει φτιάξτε το χερούλι (από όπου θα το κρεμάσουμε). Αν έχετε όρεξη και υλικά μπορείτε να περάσετε σε ένα άλλο κομμάτι σύρμα χάντρες για να δείχνει πιο καλλιτεχνικό:)

Πηγή: http://frecklednest.typepad.com/la/2012/05/diy-hanging-lanterns-using-jars.html

Η άλλη ιδέα για κηροπήγιο εσωτερικού χώρου (μπορείτε να το κάνετε και για εξωτερικού αν και φοβόμαστε ότι η σκόνη θα το χαλάσει) είναι να το ντύσετε με ύφασμα.
Τι χρειαζόμαστε? Βάζο (φυσικά), κόλλα ντεκουπάζ, πινέλο, χαρτί ή λεπτό ύφασμα. Διαδικασία: Κόψτε σε λωρίδες το ύφασμα και ξεκινάτε να βάζετε κόλλα στο εσωτερικό του βάζου και να κολλάτε μια μια τις λωρίδες. Προσπαθείστε να καλύπτετε τα κενά ανάμεσα στις λωρίδες. Εμείς πάντως λέμε να εφαρμόσουμε τη τεχνική αλλά να κολλήσουμε το ύφασμα από την εξωτερική πλευρά του βάζου…για να δουμε πως θα βγει.

Πηγή: http://fellowfellow.com/sweet-diy-votives/

Βάζο – Βάζο

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα βαζάκια σαν βάζο για τα όμορφα λουλούδια μας. Πάρτε το βάζο και μια μπογιά – σπρέι. Βάψτε το από την μέσα πλευρά και αφήστε το να στεγνώσει ανάποδα. Μόλις έχει σταθεροποιηθεί το χρώμα είστε έτοιμες. Δοκιμάστε να κάνετε και άλλα χρώματα για να έχετε ποικιλία.

Πηγή: http://www.littlemissmomma.com/2012/05/diy-painted-mason-jar-vases.html

Βάζο – Βάζω

Τι θα λέγατε να χρησιμοποιήσουμε τα βαζάκια μας για να ταχτοποιηούμε πράγματα? Μπορείτε να βιδώσετε σε μια σανίδα πρώτα τους ειδικούς σφυχτήρες και μέσα σε αυτούς να στερεώσετε τα βαζάκια σας. Μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει, από κοσμήματα και καλλυντικά μέχρι βίδες και εργαλεία (για την αποθήκη).

Βάζο – γλάστρα

Τέλος για σήμερα, σας έχουμε ακόμα μια ιδέα για το μπαλκόνι σας (είπαμε είναι καλοκαίρι). Αν έχετε γεμίσει παντού γλάστρες και δεν έχετε άλλο χώρο, μπορείτε να κάνετε γλαστρούλες για τον τοίχο. Όπως και στην προηγούμενη ιδέα θα πρέπει να τα βιδώσετε με τους ειδικούς σφιχτήρες πάνω σε σανίδα. Βάλτε χώμα και τα λουλούδια της αρεσκίας σας (ή εναλλακτικά με διάφορα μυρωδικά) και θα καταπλήξετε!!!

Καλές δημιουργίες ότι και αν επιλέξετε!!!