Γειά σας – γειά σας.

Μια καινούργια και χαρούμενη μέρα ξεκίνησε. Σήμερα έχει γενέθλια ένα αδερφάκι μας (blog) και γίνεται 1 έτους!!! Θα θέλαμε λοιπόν από εδώ να ευχηθούμε στη μαμά του και πολύ αγαπημένη μας φίλη Σοφία, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και να συνεχίσει με την ίδια έμπνευση! Happy Birthday shareyourlikes.wordpress.com!!!

Μετά από τη μικρή παρένθεση σήμερα έχουμε να σας προτείνουμε ζημιές και καταστροφές!! Θυμάστε που σας είχαμε προτείνει να φτιάξετε ένα καλοκαιρινό κασκόλ με παλιό t-shirt? Βρήκαμε μια ακόμα ιδέα πως να ανακυκλώσετε ένα t-shirt. Ξέρουμε ότι θα μας πείτε ότι με τις ιδέες μας σε λίγο θα αναγκαστούμε να φοράμε πουλόβερ μιας και δε θα έχει μείνει κοντομάνικο στο σπίτι. Όμως μας άρεσε και δε μπορέσαμε να αντισταθούμε:)

Θα φτιάξουμε λοιπόν μια τσάντα για τα ψώνια μας (για να περάσουμε και ένα οικολογικό μήνυμα). Αντί να πέρνουμε τις πλαστικές σακούλες του super market, θα έχουμε τη δική μας trendy τσάντα.

Ξεκινάμε?

Θα χρειαστούμε ένα t-shirt (αν σας έχει απομείνει κανένα), ψαλίδι και κλωστή.

Διπλώνουμε το κοντομάνικο στη μέση και κόβουμε όπως δείχνει στην εικόνα.

Δείτε πως βγαίνει το αποτέλεσμα….Μη βιάζεστε, δε τελειώσαμε ακόμα!

Τώρα έρχεται η ώρα της βελόνας και της κλωστής (εκτός αν έχετε ραπτομηχανή). Αν ακολουθήστε τη μέθοδο με τη κλωστή θα πρέπει να είναι διπλή η κλωστή για να αντέχει στο βάρος.

Μόλις ολοκληρώσετε το προηγούμενο βήμα, είστε έτοιμες να κόψετε τις τρύπες. Προσοχή: όχι μεγάλες τρύπες γιατί τότε θα ψάχνουμε τα ψώνια στο δρόμο:)

Όλα καλά μέχρι εδώ? Ωραία, τώρα μπορείτε να τεντώσετε τη τσάντα για να ανοίξουν όσο πρέπει οι εγκοπές.

Ορίστε το αποτέλεσμα! Δε είναι πολύ πρωτότυπο?

Πηγή: http://www.ecouterre.com/recycle-an-old-t-shirt-into-a-produce-grocery-bag-diy-tutorial/t-shirt-produce-bag-9/?extend=1

Ιδεά: Αν σας άρεσε σαν ιδεά αλλά φοβάστε ότι θα έχετε απώλειες από τα πράγματα, μπορείτε να φτιάξετε μια δεύτερη τσάντα (αλλά χωρίς εγκοπές) και να την βάλετε από μέσα. Ωραία ιδέα θα ήταν να έχουν διαφορετικό χρώμα για να φαίνεται η αντίθεση!  Έτσι θα μπορείτε να τη χρησιμοποίησετε και για τσάντα φαγητού (όσοι πέρνετε μαζί σας στη δουλειά).

Advertisements