Η μόδα φέτος το καλοκαίρι υποτάσσει χρώμα, πολύ χρώμα. Φούξια, κίτρινο, πράσινο, κόκκινο, ότι χρώμα θέλετε και αγαπάτε, μπορείτε να το φορέσετε. – Όχι δεν έχετε μεταφερθεί σε άλλο Blog εμείς τα κουμπάκια είμαστε- κάντε λίγη υπομονή και θα καταλάβετε που το πάμε. Θα το συνδυάσετε βέβαια και με αυτές τις υπέροχες μπλούζες που είναι oversized και  «διακριτικά» ο ένας ώμος είναι έξω, έτσι βρε παιδί μου για να δείξουμε το σεξαπίλ μας!!

Επειδή όμως, όπως έχετε καταλάβει, δεν είμαστε Fashion Bloggers (χμμ, μόλις μου ήρθε πιο θα είναι το επόμενο post) ας επανέλθουμε στα δικά μας.

Αυτή τη φορά δεν θα κάνουμε κατασκευές, δεν θα φτιάξουμε κοσμήματα και δεν θα διακοσμήσουμε ούτε το σπίτι, ούτε την βεράντα. Αυτή τη φορά αγαπημένοι μας φίλοι/ες θα Ρ Α Ψ Ο Υ Μ Ε!!! Και για να ακριβολογούμε θα ράψουμε στην ραπτομηχανή μας.

Παρέμβαση ξανθού κουμπακίου: Ας μου επιτρέψετε να κάνω μια μικρή παρένθεση στο σημείο αυτό για να σας πω την ιστορία της ραπτομηχανής μου. Τα τελευταία χρόνια (μάλλον όσο γερνάω κάτι παθαίνω), μου έχουν έρθει τρελές αναλαμπές, έχω ασχοληθεί με το πλέξιμο, το βελονάκι, τα κοσμήματα, τις μπουτουνιέρες, την διακόσμηση βάζων, τέλος πάντων όπως καταλαβαίνετε κάτι μου έλειπε από την λίστα…κάτι υπήρχε που δεν το είχα κάνει. Τα Χριστούγεννα λοιπόν ζήτησα από τον (δικό μου) Αγ. Βασίλη μια ραπτομηχανή – αν και ήμουν σίγουρη ότι δεν είχα καμία ελπίδα να την αποκτήσω. Αλλά φαίνεται ότι  ήμουν καλό παιδί όλη την χρονιά και κάτω από το δέντρο μας με περίμενε ένα μεγάλο πακέτο. Άρχισα να ξετυλίγω το πακέτο με ανυπομονησία  και μόλις όλα τα χαρτιά έφυγαν, αποκαλύφθηκε.  Ξεπρόβαλε μέσα από το κουτί άσπρη και λαμπερή… ήταν τόσο όμορφη ( ναι, και όμως την ερωτεύτηκα)!

Το καλύτερο όμως δεν σας το είπα, δεν έχω ιδέα από ραπτομηχανές!!! Όμως για μένα δεν είχε καμία σημασία, άρχισα να διαβάζω το φυλλάδιο οδηγιών και χρήσης, μπήκα στο internet (άλλο αγαπημένο συνήθειο)και έψαξα μαθήματα για αρχάριους, και άλλα τέτοια σχετικά.

Όμως για να μην μακρηγορώ, γιατί μια παρέμβαση είπα να κάνω και κοντεύω να σας πω την ιστορία της ζωής μου …, ξεκίνησα να κάνω μόνη μου δοκιμές. Το πρώτο μου «δημιούργημα» ήταν ένα πορτοφόλι με φερμουάρ (στραβό βγήκε αλλά δεν με πείραζε καθόλου). Μετά ακολούθησε το ράψιμο μιας φούστας ( με την πολύτιμη καθοδήγηση της φίλης μου Κ.). Στην συνέχεια έφτιαξα ακόμα μια φούστα την οποία στόλισα με λουλουδάκια και μετά ένα φόρεμα και πιο μετά αντέγραψα μια μπλούζα…

Και ναι λοιπόν έμαθα σιγά -σιγά έμαθα να ράβω… αν και έχω βέβαια πολύ δρόμο μπροστά μου.

Σε αυτό το άρθρο μας λοιπόν θα σας δείξουμε πως με πολύ εύκολο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε την δική σας μπλούζα (χρωματιστή και με τον ώμο έξω), ακόμα και αν τώρα μαθαίνετε να ράβετε … καθώς είναι πολύ πολύ απλό!!
Ελπίζουμε να είστε ακόμα όλοι εδώ και να μην φύγατε!!!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι

1 μέτρο ύφασμα (σε έντονα ζωηρά χρώματα, μην ξεχνάτε η μόδα το προστάζει και εμείς ακολουθούμε)

Ψαλίδι

Κλωστή ( στα χρώματα του υφάσματος).

Το πατρόν που χρησιμοποιήσαμε, το φτιάξαμε μόνες μας ξεπατικώνοντας μια αντίστοιχη μπλούζα (thanks Νίκη), μπορείτε να κάνετε και εσείς το ίδιο. Διαφορετικά δείτε σαν οδηγό την παρακάτω φωτογραφία.

Αφού ολοκληρώσουμε το πατρόν μας, κόβουμε περιμετρικά το τσιγαρόχαρτο (κατάλληλο χαρτί για δημιουργία πατρόν), και το τοποθετούμε πάνω στο ύφασμα μας, το οποίο είναι διπλωμένο στην μέση -και πάντα από την ανάποδη πλευρά.  Το στερεώνουμε τις καρφίτσες και με το σαπουνάκι σχηματίζουμε το σχέδιο πάνω στο ύφασμα. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας πούμε ένα μικρό μυστικό (που απλά κάνει την ζωή μας πιο εύκολη). Εκεί που κάνει δίπλωμα το ύφασμα (από την επάνω πλευρά), μην το κόψετε έτσι ώστε να μην χρειάζεται έξτρα ράψιμο.

Κόψτε το λαιμό, σχετικά να είναι μεγάλος για να μπορεί να πέφτει στον ώμο.

Ράψτε τις πλαϊνές ενώσεις (πάντα από την ανάποδη πλευρά του υφάσματος)

Kαι το μπλουζάκι σας είναι έτοιμο να το φορέσετε και να καταπλήξετε!!

(Ευχαριστούμε το μοντέλο μας, Β.!!!)

Advertisements