Καλημέρες, Καλημέρες!!!

Ναι… και όμως δεν σας γελούν τα μάτια σας, εμείς είμαστε με νέα ανάρτηση!!!(Πανηγυρισμοί ακούγονται μέσα από τα καλώδια του internet από κάθε γωνιά και κάθε γειτονιά!!!)

Σήμερα, σας έχουμε ένα διαφορετικό post, ούτε δημιουργία (εν μέρη τουλάχιστον), ούτε μετατροπή, ούτε συνταγή… σήμερα σας έχουμε μια ιστορία… 🙂 που θεωρήσαμε ότι έπρεπε να την μοιραστούμε μαζί σας!!!

Πριν έναν μήνα… επιστρέφοντας η μεγάλη μου κόρη  από το σχολείο μου λέει ότι ανέλαβε μαζί με 2 φίλες της να φτιάξει ένα κουκλόσπιτο για το μάθημα των Γερμανικών.

“Για το μάθημα των γερμανικών;”  απαντώ  “των καλλιτεχνικών εννοείς”.

“ Όχι… όχι μαμά για το μάθημα των γερμανικών καλά κατάλαβες. Μας είπε η δασκάλα μας ότι θα ήταν ωραίο για να μας δείξει πως ονομάζονται στα γερμανικά οι χώροι και τα έπιπλα μέσα σε ένα σπίτι, να είχαμε ένα κουκλόσπιτο και επειδή είχαμε φτιάξει μαζί ένα παλιά από χαρτόκουτο, πρότεινα να το φτιάξω μαζί με τα κορίτσια (τις φίλες της)”

Πήγαμε λοιπόν αγοράσαμε μπογιές πινέλα, ξεθάψαμε και κάτι παλιά υφάσματα μου, βρήκαμε και μια κούτα και ξεκίνησαν και οι τρείς την υλοποίηση του κουκλόσπιτου.

Η 1η συνάντηση στο σπίτι των κοριτσιών διήρκεσε 4 ώρες και όπως καταλαβαίνετε δεν έφτασε… ακολούθησαν ακόμα δύο 4ώρα και κάτι για να το τελειώσουν και να το παρουσιάσουν στην δασκάλα τους.
Το σπίτι των κοριτσιών ήταν σαν βομβαρδισμένο τοπίο,  μπογιές από ´δω, πινέλα, κόλλες, σιλικόνες, υφάσματα… ένας πανικός. Η χαρά όμως στα πρόσωπα τους δεν περιγράφεται…

Εμείς οι μαμάδες, λέγαμε “σιγά βρε κορίτσια φτάνει πια, πόσα θα φτιάξετε, φτάνει… ούτε σε διαγωνισμό να κατεβαίνατε” … λέγαμε χωρίς να πηγαίνει ο νους μας την εξέλιξη του…

Όταν τελειώσαν το αποτέλεσμα μαγευτικό… το πήγαν στο σχολείο και το παρουσίασαν, η δασκάλα τους έμεινε έκπληκτη!!! Ενθουσιάστηκε και συγκινήθηκε μιας και 3 παιδιά ασχολήθηκαν τόσες ώρες για να τις παρουσιάσουν αυτό το αποτέλεσμα για το μάθημα της! image1

image2

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά … μα για να σας δείξω 2 πράγματα

Α) την φαντασία και την δημιουργικότητα που έχουν τα παιδιά μας, τα παιδιά όλων μας αν τα αφήσουμε και αν τους δώσουμε την ευκαιρία και

Β) την αγάπη μερικών δασκάλων για τα παιδιά και για αυτό που κάνουν.

Η δασκάλα τους, αρχικά το έβγαλε φωτογραφίες, για να το δείχνει και σε άλλα σχολεία που κάνει το μάθημα αυτό. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί έψαξε και βρήκε ότι μπορούν να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό Τέχνης “Δημιουργώ εκ του μηδενός”, που διοργανώνει το  Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για μαθητές των Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και στους μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων όλης της χώρας.

Δεν μπορώ να σας περιγράψω την χαρά που είχαν οι μικρές, πήραν το κουκλόσπιτο και άρχισαν να προσθέτουν νέα πράγματα, νέα αντικείμενα και όλα από ένα απλό χαρτόκουτο… για να μπορούν να το παρουσιάσουν στον διαγωνισμό αυτό.

Το έβαψαν από την αρχή, έφτιαξαν, επιπλέον μια σοφίτα, έφτιαξαν και ρολόι, με κούκο παρακαλώ και όλα αυτά με χαρτόνι…

Η δασκάλα τους έστειλε email, με τις φωτογραφίες τα στοιχεία τους και το σχολείο που εκπροσωπούσαν και πήραν μέρος στον διαγωνισμό.

Περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία την απάντηση. Την απάντηση αν τελικά το έργο τους θα είναι μέσα στα επιλαχόντα έργα.

Η απάντηση λοιπόν ήρθε πριν λίγες μέρες από την διευθύντρια του σχολείου ότι το έργο τους επιλέχθηκε μαζί με άλλο ένα απ´ όλη την χώρα.

Έτσι λοιπόν, το συσκεύασαν και το απέστειλαν και αναμένουν την απάντηση από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Επιπλέον θα γίνει έκθεση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και θα φιλοξενήσει τα έργα αυτά αλλά και φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών με την ίδια θεματολογία.

image3

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία… και αν ακόμα  δεν τα καταφέρουν δεν πειράζει σημασία έχει η χαρά της δημιουργίας, έκφρασης και  ομαδικής εργασίας!!!

Μπράβο σας Κορίτσια!!! … Α. Ζ. Π.

Advertisements