Αγαπητοί….Καλή Χρονιά!!!!

Σας εύχομαι υγεία και ευτυχία.Να είστε μαζί με ανθρώπους που αγαπάτε να κάνετε ωραία μαγειρέματα και να περνάτε super!!!

Στις γιορτές πήξαμε στο κρέας και βάζω στοίχημα οτι την κουτσουκέλα μας την κάναμε με γλυκά και τα τοιαύτα. Οπότε σήμερα θα σας δώσω μία συνταγή ελαφριά μεν, πανοστίμου δε.

Ψητός Σολωμός στη λαδόκολλα

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 φιλέτα σολωμού
  • ½ φλιτζάνι μουστάρδα απαλή
  • Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • ½ ματσακι ψιλοκομμένο δύοσμο
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους (εάν δεν βρείτε ρίξτε λίγάκι ούζο στη μαρινάδα)
  • 1 πράσο
  • 2 πιπεριές κόκκινες φλωρίνης
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά και βάλτε μέσα τα φιλέτα του σολωμού να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Γενικά όσο παραπάνω τα βάλετε τόσο πιο νόστιμο γίνεται…

Χωρίστε τη μαρινάδα στα δύο και για κάθε φιλέτο φτιάξτε ένα πουγκάκι λαδόκολλας…είναι και πιο όμορφο στο σερβίρισμα.

Βάλτε τα πουγκάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ωρίτσα και  στη συνέχεια ανοίξτε τα ώστε να μπορούν να ξεροψηθούν για λίγο από πάνω

Το φαγητό μας είναι και derlicious και politicalcorrect….έτσι για να αρχίσουμε τη νέα χρονιά σωστά και προβλεπόμενοι.

solomos

Το πως θα την τελειώσουμε είναι άλλο θέμα……Δεν εγγυώμαι οτι θα παραμείνουμε «καλά παιδιά». Αλλωστε δεν είναι και της ιδιοσυγκρασίας μου …

Φιλιά πολλά και του χρόνου

Advertisements