Καλημέρα Αγαπητοί!!!!!!!!

Σήμερα σας έχω τη «μητέρα των τρουφακιοσυνταγών»!!!!

Και για να γίνω λίγο πιο κατανοητή…  σας έχω συνταγή για τα ωραιότερα τρουφάκια που έχετε φάει ποτέ στη ζωή σας.

Δεν υπερβάλλω μόλις τα δοκιμάσετε θα καταλάβετε τι εννοώ!!!!

Θα σας δώσω υλικά για 60 με 70 τρουφάκια… Δεν είναι πολλά μη νομίζετε…

Την πρώτη φορά που τα είχα φτιάξει είχα φάει 14 σε ένα απογεύμα!!!

Επίσης θα είναι μικρές μικρές μπουκίτσες που τις κάνεις μία χαψιά!!!

Υλικά

  • 50 gr βούτυρο
  • 500 gr κουβερτούρα με 70% κακάο
  • 250 gr κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ μαύρο ρούμι….κατα προτίμηση Havana Club, γιατί είναι και μαγικό και «η ψυχή της Κούβας» και δευτερευόντως γιατι το πουλάει ο αδελφός μου…!!
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • Κακάο για επάλειψη

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί… και για να εξηγηθώ γιατί υπάρχουν και νιούμπηδες:

Το μπεν μαρί αποτελείται από δύο σκεύη. Ένα κατσαρολάκι με νερό που το βάζουμε στη φωτιά και ένα μπολ μεταλλικό ή πυρεξ μεγαλύτερης διαμέτρου, που το εφαρμόζουμε απο πάνω και βάζουμε μέσα την κουβερτούρα. Μια τρομερά σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι δεν πρέπει να μπει νερό στην κουβερτούρα.

Με τον ατμό απο το νερό που βράζει, η κουβερτούρα ζεσταίνεται και λιώνει ομοιόμορφα. Να ανακατεύετε είτε με ξύλινη κουτάλα είτε με μία Μαρίζ.

Untitled

Μόλις λιώσει η σοκολάτα και τη βγάλουμε από το μπεν μαρί, ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Τέλος ρίχνουμε το ρούμι και το ξύσμα και ξανανακατεύουμε.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά πυκνά για να μην κάνει κρούστα απο πάνω. Εάν το αφήσετε να κρυώσει εκτός ψυγείου θα χρειαστείτε ένα εξαωράκι μέχρι να πήξει και να γίνει εύπλαστο. Η δεύτερη επιλογή που έχετε, εάν βιάζεστε, είναι να το αφήσετε καμια ωρίτσα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα για ένα δίωρο στο ψυγείο.

Μόλις λοιπον το μείγμα πάρει το χρόνο του θα αποκτήσει υφή πλαστελίνης. Τότε ξεκινάμε το πλάσιμο. Φτιάχνουμε μικρά μικρά μπαλάκια μπουκίτσες και μετά τα περνάμε από κακάο. Τα τοποθετούμε σε χαρτινες θηκούλες για τρουφάκια (Πουλάνε και στα super market) και είμαστε έτοιμοι.

Οταν τα πλάθετε μπορεί να αρχίσει να κολλάει η σοκολάτα στα χέρια σας μετά απο δύο τρία τρουφάκια. Το κόλπο που έκανα εγώ είναι κάθε τρία τρουφάκια να βρέχω τα χέρια μου…

Αχ αγαπητοί…Ειναι θεϊκά!!!! Εάν τα δοκιμάσετε θα με καταλάβετε!!!

Και να σας πω και το καλύτερο μέρες που είναι… Τυλίξτε τα όμορφα και κάντε τα γλυκά δωράκια!!!!

Πολλά εορταστικά Φιλιά!!!