Καλημέρες καλημέρες Αγαπητοί!!!!

Ειμαι όρθια!!

Δεν είμαι στο κρεββάτι ανάρρωσα (προς το παρόν δηλαδή για την επόμενη εβδομάδα που κόβω την αντιβίωση ….δεν ορκίζομαι)

Όλη αυτη η ιστορία με έχει πάει πίσω. Επρεπε να είχα ήδη ξεκινήσει τα αφιερώματα στο χριστουγεννοιάτικο τραπέζι και τα συναφή…

Θα το κάνω αν πάνε όλα καλά απο την επόμενη εβδομάδα…That’sapromise!!

Προς το παρόν σας έχω Σπανάκι..

Σπανάκι που μας κάνει δυνατούς και είναι fullστο σίδηρο και είναι και ωραίο και το έτρωγε και ο Ποπάυ που ήταν πολύ μούρη και είχε και φίνο ανορεξικο γκομενάκι….

image-712-1

Το συγκεκριμένο φαγητό ο γιος μου το λέει «Μακαρόνια με Σπανακόρυζο»

Στην πραγματικότητα είναι «Λαζάνια με Σπανάκι».

Υλικά

  • 1 μεγάλη συσκευασία κατεψυγμένο σπανάκι (εννοείται οτι άμα βρείτε φρέσκο το παίρνετε. Απλά εμένα λόγω δουλειας που πάω μία φορά την εβδομάδα για ψώνια και συνήθως μαγειρευω μεταμεσονύκτια με βολεύει αυτό)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 κουτί 200γρ τυρι κρέμα
  • 200 γρ φέτα
  • 200 γραμμάρια μειγμα άλλων τυριών (εγώ πήρα ένα απο το supermarketπου είχε regato, mozzarella, gouda)
  • 1 συσκευασία 200mlκρέμα γαλακτος light (μπορείτε να αντικαταστήσετε και με μπεσαμέλ ….)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 χούφτα δύοσμο ψιλοκομένο.
  • 1 συσκευασία λαζάνια (Θα σας περισσέψουν κιόλας)

Πως το φτιάχνουμε

Ψιλοκόβουμε το πράσο το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί και με το πράσινο μέρος και τα βάζουμε να τσιγαριστούν μαζί με το 1/3 απο το ματσακι τον άνηθο.

Μόλις πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και άλλο 1/3 από τον άνηθο. Το σπανάκι θα βγάλει τα υγρά του και θα αρχίσουν όλα να βράζουν. Ριχνουμε αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο και βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 10 με 15 λεπτά το πολύ. Ρίχνουμε στα λαχανικά το τυρί κρέμα, το δυόσμο, τον υπόλοιπο άνηθο και ξεκινάμε μοντάρισμα.

Στην κατσαρόλα θα πρέπει να έχουν μείνει ζουμάκια…. Στα ζουμάκια αυτά θα βράσουν τα λαζάνια.

Ξεκινάμε το στήσιμο..

Στον πάτο  ενός ταψιού ρίχνουμε 2 κουταλιές από το ζουμάκι της κατσαρόλας και μετά αρχίζουμε  και στρώνουμε  τα λαζάνια. Απο πάνω Βάζουμε στρώση σπανακι και μετά τη φέτα και το μειγμα τυριών.

Και πάλι απο την αρχή….ξανά λάζάνια, ξανά σπανάκι, ξανά φέτα και τυριά. Μέχρι να τελειώσει το μείγμα (3 στρώσεις θα κάνετε μάλλον)

image-712-2

Το μικρό χεράκι, είναι του souschefΜπιλάκου… Μεγάλος βοηθός !!!!

Θα πρέπει να τελειώσουμε με μία στρώση λαζάνια.

Ριχνουμε απο πάνω την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα τυριά.

image-712-3

 

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά σκεπασμένο και μετά για άλλα 10 ξεσκέπαστο στους 200 αέρα.

image-712-4

Αντε και καλή μας όρεξη!!!!!!!!!!!!!!!

Φιλιά πολλά !