Καλημέρες αγαπητοί…

Σας είχα υποσχεθεί πως τώρα που μου πέρασε η αμυγδαλίτιδα θα επανέλθω με νέες και λαχταριστές συνταγές….

Η αμυγδαλίτιδα τελικά δεν πέρασε…από την Τετάρτη είμαι πάλι στο κρεβάτι του πόνου….μόνη αυτή τη φορά, με πονόλαιμο και τα συναφή.

Σας είχα τάξει όμως συνταγούλα και την είχα μελετήσει καιρό πριν…

Την έβγαλαλοιπόν από το ντουλάπι μου και σας την παρουσιάζω.  Και αυτή  η συνταγή είναι της συνομοταξίας «Πέτα το τηγάνι και τις θερμίδες του από το μπαλκόνι»

Κοτομπουκιές Φούρνου!

kotompoukesΥλικά

  • Μία συσκευασία φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • πάπρικα γλυκιά
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι (με ρέγουλα έχει και το τυρί)
  • πιπέρι

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και απαραιτήτως το στραγγίζουμε να μην είναι υγρό.

Το κόβουμε σε μπουκίτσες ίδιου μεγέθους.

Αναμιγνύουμε τη τριμμένη φρυγανιά με την παρμεζάνα

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα  στις μπουκίτσες μας και μετά ξεκινάμε το πανάρισμα.

Πρώτα περνάμε τις μπουκίτσες μας από το αλεύρι μετά από το γιαούρτι και τέλος από το μείγμα παρμεζάνας φρυγανιάς

Βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και τοποθετούμε τις κοτομπουκιές την μία δίπλα στην άλλη χωρίς να ακουμπάνε.

Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στον αέρα για περίπου ένα μισάωρο.

Θα χρειαστεί πιθανότατα να ψήσετε σε δύο δόσεις.

Συνοδεύουμε με μία υπέροχη σως γιαουρτιού:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 καρότο
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Παπρικα γλυκιά
  • Λίγο άνηθο

Τρίβουμε το καρότο και  ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Ανακατέψτε τα  καλά και βάλτε τη σως στο ψυγείο . Καλό είναι να  την ετοιμάσετε μόλις βάλετε τις κοτομπουκίτσες σας στο φούρνο και να τη βγάλετε στο μισάωρο που θα είναι έτοιμες

Καλή όρεξη!!!!

Φιλιά πολλά

Στείλτε μου θετική ενέργεια να γίνω επιτέλους καλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!