Καλησπέρα – Καλησπέρα!

είχαμε καιρό να ασχοληθούμε με το blog και να ανεβάσουμε νέες ιδέες. Βλέπετε έχουμε ανοίξει πολλά μέτωπα και πολλές ασχολίες με αποτέλεσμα να αφήνουμε το κουμπάκι μας παραπονεμένο! Αλλά ήρθε η ώρα να επανέλθουμε δρυμίτερες.. Μετά την χθεσινή ιδέα για τα Χριστούγεννα που είναι μόνο η αρχή..σήμερα θα σας δείξουμε πως να φτιάχνετε μαξιλαροθήκες..

Δεν είναι πυρηνική φυσική αλλά θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποια πράγματα που ανακαλύψαμε λόγω απειρίας.

Καταρχήν να σας πούμε πως ξεκίνησε αυτή η διάθεση για μαξιλαροθήκες.
Το μελαχρινό κουμπάκι, έχει σπίτι του κάτι μικρά μαξιλαράκια (σαν παιδικά) τα οποία και αγαπάει πολύ…Τα έχει και στον καναπέ αλλά και στη κρεβατοκάμαρα. Μια από τις επιθυμίες που είχε όταν ξεκίνησε τα μαθήματα ραπτικής ήταν να μάθει να φτιάχνει μαξιλαροθήκες για τα μαξιλάρια του καναπέ αλλά και για τα μικρά της μαξιλαράκια.

Έτσι τώρα που έχουν προχωρήσει αρκετά τα μαθήματα είπε να κάνει τα πρώτα της πειράματα. Κατέβηκε το Σάββατο το πρωί στην αγορά (μόνη σα το λεμόνι γιατί το ξανθό κουμπάκι είχε μπλεξει με δουλειές) και άρχισε να ψάχνει ….. Η χαρά απερίγραπτη όταν έβρισκε φτηνά και όμορφα υφάσματα με λουλούδια και χρώματα.. Αφού πήρε κάποια υφάσματα για να ξεκινήσει τα πειράματα της αποφάσισε να γυρίσει σπίτι…στο τσακ γλύτωσε δακρυγόνα και ξύλο μιας και υπήρχε για μια ακόμα μέρα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. (τι τραβάμε οι μοδίστρες?)

Την επόμενη κιόλας μέρα είπε να αξιοποιήσει της αγορές και άρχισε να φτιάχνει μαξιλαροθήκες. Πήρε λοιπόν μια έτοιμη μαξιλαροθήκη …τη μέτρησε και ξεκίνησε να κόβει και να ράβει…Αποτέλεσμα? Συναισθήματα μεταξύ χαράς και ενθουσιασμού που είχε φτιάξει κάτι με τα δικά της χεράκια!

Συμβουλές προς ναυτιλομένους και αρχάριους:

1. Μη τσιγκουνευτείτε το ύφασμα.. Αφήστε παραπάνω ύφασμα από όσο πιστέυετε, για να υπάρχει περιθώριο επιδιόρθωσης του λάθους

2. Αν έχετε τόση έμπνευση και δε σας αρκεί μόνο μια μαξιλαροθήκη και θέλετε να φτιάξετε παραγωγή (όπως εμείς)…δοκιμάστε το πρώτο σας δημιουργημα και μετά συνεχίστε στα επόμενα…Το μελαχρινό κουμπάκι την πάτησε και ξληλωνε και έραβε μιας και της βγήκε λίγο πιο μικρή η μαξιλαροθήκη. Δεν πτοούμαστε όμως και να θυμάστε ότι μεσα από τα λάθη μαθαίνουμε.

3. Ρωτήστε φίλες και γνωστές για τις συμβουλές τους…Αφού ολοκληρώσαμε τα έργα μας…μάθαμε ότι έπρεπε να το είχαμε γαζώσει και στην άρκη για να μην ξεφτίσει το ύφασμα.. Δε πειράζει άλλο ένα ξήλωμα θα κάνουμε

4. Οπλιστέιτε με υπομονή και σταθερό χέρι για να γαζώσετε.. Η πρώτη φορά που είδαμε πως γίνεται το γαζί, στο ύφασμα ήταν σα να είχαμε πιει 10 μπύρες και 5 καφέδες… Στο πειραμα με το μαξιλάρι είχαμε αποφασίσει οτι θα βγει σωστό…πατώντας το ποδαράκι της μηχανής είμασταν σα να είχαμε μόλις πάρει το δίπλωμα οδήγησης και πηγαίναμε με 3χλμ…Πηγαίναμε τόσο σιγά που ήταν σα να το ράβουμε με το χέρι..(τουλάχιστον βγήκε ίσιο). Και μετά με χαρά φτάσαμε και στα 15 χλμ την ώρα.. (απογειώθηκε η μηχανή):)

5. Κάτι που μας είχε ενημερώσει η δασκάλα της ραπτικής αλλά λόγω ανυπομονεσίας δε το εφαρμόσαμε ήταν να πλύνουμε πρώτα το ύφασμα μήπως μπει λίγο στο μέγεθος.. Δε μπορούσαμε να περιμένουμε οπότε το κάναμε κατευθείαν…αν με το πρώτο πλύσιμο μπουν αρκετά θα τα κάνουμε μαξιλάρια για τις κούκλες των παιδιών

Αυτά τα λίγα για αρχή..Οι περιπέτειες μας θα συνεχιστούν και θα σας ενημερώνουμε για τα καθέκαστα!

Δοκιμάστε οπωσδήποτε να φτιάξετε κάτι με τα χεράκια σας…οτιδήποτε και αν είναι! Είναι μεγάλη ψυχοθεραπεία!

Advertisements