Τα Xριστούγεννα είναι από μόνη της μια εμπνευσμένη γιορτή… έτσι και εμείς θέλοντας να μπούμε στο πνέυμα αλλά και να φτιάξουμε τόσο την δική σας όσο και την δική μας διάθεση… θα προσπαθήσουμε καθημερινά ( θα προσπαθήσουμε είπαμε) να παρουσιάζουμε και μια εμπνευμένη ιδέα για τις μέρες αυτές.

Μερικοί από εσάς έχουν ήδη αρχίσει να στολίζουν το σπίτι, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι μας και να ξεχάσουμε ( να προσποιηθούμε τουλάχιστον) αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Ιδέες διακόσμησης λοιπόν για το σημερινό μας χριστουγεννιάτικο θέμα.

Όταν ήμουν μικρή (ξανθό κουμπάκι), θυμάμαι η μαμά μου, μας έπερνε ένα ημερολόγιο, το οποίο για κάθε μέρα από 1/12 μέχρι και την ημέρα των χριστουγέννων έκρυβε και ένα γλυκάκι. Κάθε πρωί με το που σηκωνόμασταν με την αδερφή μου η πρώτη μας έννοια ήτα να ανοίξουμε την αντίστοιχη ημερομηνία και να πάρουμε την λιχουδιά.

Εμείς σήμερα, θα σας δείξουμε μια ώρα αντίστοιχη ιδέα που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε όμως για να διακοσμήσετε το σπίτι σας. Αν θέλετε βέβαια μπορείτε να κρύψετε λιχουδίτσες για τα μικρά σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 1 βάζο ή ένα μπουκάλι με σχετικά μεγάλο στόμιο
  • 25 καρτούλες (έτοιμες ή ακόμα καλύτερα από τα χεράκια σας)
  • κλαριά

Κάθε καρτούλα θα πρέπει να έχει και ένα αριθμό, από το 1 έως το 25. Κάντε μια τρυπούλα στο πάνω μέρος της κάρτας σας και περάστε ένα λεπτο κορδονάκι για να μπορέσετε να το κρεμάσετε στα κλαριά.

Αν θέλετε για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, βάψτε τα κλαριά λευκά ή χρυσά.

Πηγή:http://mayamade.blogspot.gr/

Advertisements