Καλημέρα καλημέρα!

Καλή εβδομάδα να έχουμε και πάντα με τόσο όμορφο καιρό. Μια νέα βδομάδα ξεκινάει με όρεξη για νέες δημιουργίες.

Μάλλον αναρωτιέστε τι σημαίνει η λέξη πελότα και αν έχετε βαρηκοϊα όπως μερικοί – μερικοί μπορεί να σας παραπέμψει σε άλλα πράγματα. Για να μη σας κρατάμε σε αγωνία η πελότα είναι το μικρό μαξιλαράκι που χρησιμοποιούν κυρίως οι μοδίστρες για να τοποθετούν τις καρφίτσες ή βελόνες.

Μιας και έχουμε ξεκινήσει τα μαθήματα κοπτικής και ραπτικής, στο μάθημα της ερχόμενης Τετάρτης θα φτιάξουμε πελότες και μαξιλάρια. Η δασκάλα μας (πόσο καιρό έχουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λέξη) μας ζήτησε να έχουμε προετοιμαστεί και να έχουμε έτοιμες τις ιδέες που θέλουμε να φτιάξουμε.

Αφού ακόμα είμαστε αρχάριες δε έχουμε πολλές φαντασίες για τρελλά μαξιλάρια οπότε θα αρκεστούμε στα πιο απλά…Την Πέμπτη θα σας δείξουμε τι καταφέραμε στα μαξιλάρια.

Όσο για τις πελότες δείχνουν πιο απλές μια και το ράψιμο είναι πιο διαχειρίσιμο…

Ξεκινάμε?

Πελότα σε βάζο

Πηγή: http://studioslyter.blogspot.gr/2011/07/diy-pin-cushion-jar.html

Αυτή η ιδέα μας τρέλανε γιατί έχει 2 χρήσεις. Μια για το μαξιλαράκι και μια σαν αποθηκευτικό μέσο για τις καρφίτσες μας. Και μεταξύ μας δε χρειάζεται ράψιμο αφού κόβουμε το ύφασμα και το κολλάμε σε ένα μαξιλαράκι (ή σφουγγαράκι) και στην συνέχεια το βάζουμε με κόλλα πάνω στο καπάκι του βάζου.

Πελότα Σπιτάκι

Πηγή: http://bee-inspired.blogspot.gr/2011/02/cushionless-pin.html

Όπως έχετε καταλάβει δε μας αρέσουν τα συνηθισμένα πράγματα οπότε ψάχνουμε και βρίσκουμε όλες τις απίθανες ιδέες..Αντι για τις κλασσικές λύσεις βρήκαμε αυτό το όμορφο σπιτάκι. Αυτή η πρόταση χρειάζεται σίγουρα ράψιμο (στο χέρι ή σε μηχανή) αλλά αξίζει τον κόπο.

Ιδέα: θα μπορούσαμε να το φτιάξουμε και σας δώρο για κάποιο φίλο μας όταν μετακομίσει σε νέο σπίτι!

Πελότα Κάκτος

Πηγή: http://sentimentalheart-suzie.blogspot.com.au/2012/03/happy-cactus-pin-cushion.html

To αγαπήσαμε και το λατρέψαμε! Δεν είναι μοναδικό? Τουλάχιστον οι καρφίτσες βρίσκοντα στο φυσικό τους περιβάλλον! Η υλοποιησή του όχι τόσο δύσκολη αλλά σίγουρα εμπνευσμένη!

Ιδέα: Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ακόμα και σκατζόχοιρο για να ταιριάζουν οι καρφίτσες 🙂

Μέχρι την Τετάρτη θα σας κρατήσουμε σε αγωνία τι τελικά διαλέξαμε.

Καλό σας απόγευμα!

Advertisements