Καλησπέρα, Καλησπέρα!!!

άλλη μια πρωτότυπη συνταγή από την γνωστή σε όλους πια «κουμπότρυπα»…

Ας την απολαύσουμε!!!

Οι πίτσες δεν είναι μόνο αλμυρές… και όπως θα δείτε είναι το ίδιο νόστιμες και γευστικές!!!

Η σημερινή μας συνταγή είναι πάρα πολύ νόστιμη, πάρα πολύ εύκολη και έχει και πολλές παραλλαγές!!!

Για όλες τις παραλλαγες που θα σας δώσω θα πρέπει ή να αγοράστε ή να φτιάξετε τη δική σας ζύμη.

Υλικά για τη ζύμη:

  • 3/4  κουπας νερό
  • 20 γρ νωπή μαγιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρεζα αλάτι
  • 2,5 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλέυρι μύλοι Αγίου Γεωργίου νούμερο 1 –όσο πάρει –θα πάρει περίπου 300 γρ

Πως τη φτιάχνουμε
Σε μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, και το ελαιόλαδο Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε στάνταρ ένα δεκάλεπτο μέχρι να αρχίσει η μαγιά να αφρίζει. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι, την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και της δίνουμε και καταλαβαίνει στο ζύμωμα για ένα ακόμα δεκάλεπτο. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε τη ζύμη να αράξει. Τη σκεπάζουμε κιόλας με μία  με νωπή πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος.

Μόλις διπλασιαστεί την απλώνουμε με το χέρι μας στο ταψί στο σχήμα που θέλουμε.

Σε όλες τις παραλλαγές, βάζουμε λίγο βούτυρο πάνω στη ζύμη και τη βάζουμε για δέκα με δώδεκα λεπτά  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Μέχρι να πάρει χρώμα.

Ας ξεκινήσουμε τώρα με τις παραλλαγές…

Παραλλαγή  Νουμερο 1(Βάζω ό,τι σοκολάτα έχω…)

– Αυτἠ τη συνταγή έκανα εγώ στα κουμπάκια

  • Πραλίνα όση θελετε
  • 1/2 μπάρα μαύρη σοκολάτα
  • ½ μπάρα λευκή σοκολάτα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού –όσο σας αρέσει

Αφού έχω βγάλει τη ζύμη από το φούρνο, απλώνω απο πάνω την πραλίνα και σε κομματάκια ρίχνω διάσπαρτα τις σοκολάτες. Πασπαλίζω και με το ξύσμα και την ξαναβάζω στο φούρνο για 4-5 λεπτάκια. Αφήνω λίγο να κρυώσει και σερβίρω. Εγώ το συνόδεψα με παγωτό stracciatella….

Παραλλαγή  Νουμερο 2 (Βάζω και κανα φρούτο για ξεκάρφωμα…)

Λειτουργώ όπως ακριβώς και στην πρώτη παραλλαγή αλλά προσθέτω πραλίνα, 300 γρ ανάμεικτα βατόμουρα και φράουλες και πασπαλίζω με λευκή σοκολάτα. Ψήνω για 4-5 λεπτάκια και σερβίρω με φρέσκα φύλλα μέντας…

Παραλλαγή  Νούμερο 3 (Πιο crunchy δεν γίνεται…)

Και πάλι κάνω τα γνωστά αλλά αυτη τη φορά βάζω ¼ της κούπας φυστίκια και ¼ της κούπας κομματάκια λευκή σοκολάτα

Αχ Αγαπητοί….αυτοσχεδιάστε και φτιάξτε τη δική σας παραλλαγή… Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν!!!

Εύχομαι σε όλους ύγεια και να περάσετε πιο γλυκά ακόμα και πό τις πίτσες μου!!!!

Φιλιά Καλό ΣΚ

Advertisements