Καλημέρες, Καλημέρες!!!
γραβάτες… πολλές γραβάτες, ανοίξτε τις ντουλάπες και βρείτε παλιές και νέες, καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε μαζί μας έξυπνες ιδέες για να μεταμορφώσετε τις παλιές γραβάτες σε ένα καινούργιο αξεσουάρ ή ακόμα και σε ένα διακοσμητικό αντικείμενο.

Εμείς πάντως τις λατρεύουμε τις γραβάτες και όταν είδαμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτές πραγματικά ξετρελαθήκαμε!!!

Ας ξεκινήσουμε με την γραβάτα κολιέ:

Μεταμορφώστε την αυστηρή ανδρική γραβάτα σε ένα υπέροχο αξεσουάρ για τον λαιμό σας.

Για να το ετοιμάσετε θα χρειαστείτε:

  • 1 γραβάτα ( χρώμα – σχἐδιο της αρεσκείας σας)
  • ψαλίδι, κλωστές, βελόνες,
  • φερμουάρ, κουμπιά, κομμάτια από υφάσματα.

Αφού έχετε όλα τα υλικά και σύνεργα συγκεντρωμένα, πάρτε την γραβάτα που έχετε επιλέξει και ενώστε την μια άκρη με την άλλη με μια καρφίτσα. Ο λόγος που σας το προτείνουμε αυτό είναι για να μπορέσετε να καταλάβετε πόσο κοντό ή μακρύ θα κάνετε το κολιέ σας.
Στην συνέχεια αρχίστε να δημιουργείτε πιέτες από την μέση της γραβάτας προς το φαρδύτερο μέρος της, μπορείτε να τις κάνετε είτε όλες το ίδιο μέγεθος είτε να κάνετε άλλη πιο μικρή και άλλη πιο φαρδιά. Στερεώστε την κάθε πιέτα με μια βελόνα, έτσι ώστε να δημιουργήστε ένα κύκλο, όπως στην φωτογραφία.

Στην συνέχεια αρχίστε το ράψιμο, από την εσωτερική πλευρά. Αν έχετε ραπτομηχανή μπορείτε να κάνετε ένα γαζί στην πάνω και στην κάτω πλευρά, έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφα ραμμένο. Προσοχή, χρησιμοποιείστε το ίδιο χρώμα κλωστή με αυτό της γραβάτας.

Στην συνέχεια και αφού έχετε τελειώσει με το ράψιμο, ενώστε τις 2 άκρες και στερεώστε τες με ένα κουμπί της αρεσκείας σας. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε και ένα λουλούδι από φερμουάρ και να το ράψετε και αυτό πάνω για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Θήκη για τα γυαλιά σας ή για το κινητό σας

Τελικά μια παλιά γραβάτα μπορεί να έχει πολλές χρήσεις, το μόνο που χρειάζεστε είναι αρκετή φαντασία. Ψάχνοντας στο Internet, βρήκαμε ιδέες για ντύσιμο καρέκλας, θήκη για μαξιλάρια ακόμα και φόρεμα. Εμείς, θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε την δική σας θήκη για το κινητό σας ή για τα γυαλιά σας.

Θα χρησιμοποιήσετε λοιπόν πάλι μια αγαπημένη σας γραβάτα και θα ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Μετρήστε το μέγεθος που θέλετε να έχει η θήκη σας, ανάλογα με το ύψος των γυαλιών ή του κινητού σας. Στην συνέχεια, διπλώστε την γραβάτα στο σημείο που έχετε σημειώσει έτσι ώστε να δημιουργηθεί η θήκη.

Κόψτε το κομμάτι που δεν χρειάζεστε ( μην το κόψετε ίσα – ίσα, αφήστε ένα μικρό περιθώριο για να διπλώσετε την άκρη από την μέσα πλευρά). Πριν ξεκινήσετε να ράβετε αφαιρέστε την ραφή στην εσωτερική μεριά της γραβάτας έτσι ώστε να χωράει το κινητό σας. Στην συνέχεια ράψτε μεταξύ τους τις άκρες και η θήκη είναι έτοιμη. Εμείς, δεν προλάβαμε να την ράψουμε οπότε σας απεικονίζουμε το αποτέλεσμα με μια άλλη φωτογραφία που δανειστήκαμε από το blog www.oliveandlove.com

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!

Advertisements