Αγαπητοί

θα ήθελα να εξομολογηθώ κάτι.

Είμαι λάτρης του γουρουνιάσματος!!!!!!!!!! (Αυγά Μπέηκον,Λουκάνικα…κ.ο.κ)

Τώρα που γέρασα και οι απολάυσεις της ζωής μου είναι λίγες!!!! Εχουν μείνει λίγα πράγματα να με ευχαριστούν.

Ένα από αυτά είναι το γουρούνιασμα μετά συζύγου,υιού και και όχι μόνο, μπροστά από την τηλεόραση με αναμμένο τζάκι, (άντε  να χειμωνιάσει να τελειώνουμε) στον καναπέ και με ταινιούλα να παιζει.

Επειδή όμως όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος βάζει κιλά,το βραδινό γουρούνιασμα απεδείχθει θερμιδογόνο χόμπι! Αποφάσισα λοιπόν αντί να το κόψω τελειώς να το μεταφέρω ώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πάμε λοιπόν για πρωινό γουρούνιασμα!!! ‘Η μάλλον θα το θέσω διαφορετικά Πλούσιο Πρωινό!!!!

Γιατί πάντα οταν τρως πολύ το πρωί οι τύψεις σου είναι πολύ λιγότερες!!

Εννοείται ότι όταν θα τρώω το πρωινό μου, θα φοράω πέρλες θα έχω τα μαλλιά μου κότσο, θα καπνίζω πίπα και θα είμαι αφόρητα γοητευτική!!!

 Αυγά σε φωλιά ψωμιού στο φούρνο!

  • 3 φετες του τοστ λευκό ψωμί χωρίς κόρα
  • 3 φέτεςμπέικον
  • 3 αυγά
  • Βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι απο αυτα που φτιάχνουν muffins

Εάν δεν έχετε πάρτε ατομικά ταψάκια μίας χρήσης για μικρά κέηκ.

Βουτυρώνουμε τα ταψάκια μας, η τέλος πάντων τρεις από τις θήκες για muffinsτου ταψιού μας.

Επειδή τα σκεύη αυτά εχουν συνήθως 6 θήκες για muffins, αφήνετε κενά και βουτυρώστε ανα μία θήκη

Παίρνω τις φέτες του ψωμιού του τόστ και τις απλώνω με έναν πλάστη ίσα να ανοίξουν λίγο παραπάνω και να μπορώ να τις χειριστώ καλύτερα χωρίς να σπάσουν

Τοποθετώ τα ψωμάκια στα ταψάκια ή στις θήκες, με ευγένεια και προσοχή και κόβω τα πολλά πολλά. Αφήνω το ψωμί σε τέτοιο μέγεθος έτσι ώστε να καλύπτει τελείως τα τοιχώματα και να προεξέχει λίγο.

Ψήνω το μπέικον για τέσσερα περίπου λεπτά στο γκριλ ίσα να πάρει χρώμα.

Απλώνω το μπέικον στο ψωμάκι σπάω από πάνω και ένα αυγό, βάζω αλάτι και πιπέρι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στος 250 στον αέρα.

Το τρώω άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες

http://media-cache9.pinterest.com/upload/236650155388965385_sROg3kcA_f.jpg

Εάν δεν θέλετε να φάτε μπέικον και γενικά δεν θέλετε αλλαντικό μπορείτε να βάλετε λίγο σπανάκι που πρώτα θα έχετε τσιγαρίζει.

 Αυγά Scrambled!!!!

Από τις πιο διάσημες πρωινές συνταγές!

Έχει τα μυστικά της σε σχέση με την παραδοσιακή ομελέτα!

  • 4 αυγά
  • Μισο ποτήρι του κρασιού γάλα
  • 50 γρ βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Σε ένα κτασατρολάκι ρίχνω όλα τα υλικά μαζί και ξεκινάω να ανακατεύω με μία μαρίζ, ή με έναν αυγοδάρτη όλα τα υλικά.

Ανακατευω συνέχεια δεν σταματάω λεπτό. Αποσύρω απο τη φωτιά όταν έχει γίνει το μείγμα σαν κρεμα.Προσέξτε  δεν πρεπει να έχει κτρινίσει τόσο όσο η ομελέτα, Σερβίρω κατα προτίμηση πάνω σε μία φέτα ψωμιού, ενώ μπορώ απο πάνω να πσροσθέσω φρέσκια ρίγανη , ή θυμάρι ή ό,τι άλλο μου αρέσει

http://momofukufor2.com/2010/08/gordon-ramsays-scrambled-egg-recipe/

Και στο τέλος να γλυκαθούμε κιολας …..

 Γαλλικό Τοστ με πραλίνα και μπανάνα

  • ¼ κούπας γάλα χαμηλών λιπαρών (αυτό μας μάρανε)
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανίλια από το supermarket.
  • ½ κ.γ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 ψωμάκια του τοστ
  • 4-5 κουταλιες της σούπας πραλίνα φουντουκιού
  • 1 μπανανα κομένη σε λεπτές φέτες
  • Ηλιέλαιο
  • Ζάχαρη Αχνη

Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, τα αυγά, τη βανίλια,τη ζάχαρη και το αλάτι

Φτιάχνουμε τρία τόστ στα οποία τοποθετούμε μέσα τη πραλίνα και τη μπανάνα και κλείνουμε προσεκτικά.

Περνάμε τα τόστ από το μπολ με μεγάλη προσοχή και τηγανίζουμε για λίγο ένα μόνο τοστ  την κάθε φορά

Αφού κρυώσουν λιγάκι, κόβουμε τριγωνάκια πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και του δίνουμε και καταλαβαίνει!!!!!

http://www.myrecipes.com/recipe/banana-chocolate-french-toast-50400000120694/

Φιλιά Πολλά Αγαπητοί!!!!

Καλά ΣΚ Πρωινά!!

Advertisements