Κυρίες μου, το σημερινό μας θέμα το εμπνευστήκαμε από μια αγαπημένη φίλη, που βρίσκεται στην άλλη άκρη της γης και σήμερα καθαρίζει το νέο της σπίτι…!!! Καλορίζικο!!!

Δεν νομίζουμε να υπάρχει γυναίκα που να αγαπάει τις δουλειές του σπιτιού… εμείς πάντως όχι και αν ρωτήσετε εμένα ( ξανθό κουμπάκι) σιχαίνομαι το σιδέρωμαααα!!! Τα ρούχα στοιβάζουν και όταν αρχίζω πια να τα βαριέμαι αρχίζω το ολοήμερο σιδέρωμα…

Τέλος πάντων το θέμα μας δεν είναι το σιδέρωμα… αλλά εύκολες λύσεις καθαριότητας που θα κάνουν πιθανά την ζωή μας λίγο πιο εύκολη!!! Για να δούμε…

Ελαιόλαδο για ανοξείδωτες επιφάνειες

Σε ένα καθαρό – μαλακό πανί ρίξτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και περάστε τις ανοξείδωτες επιφάνειες που έχουν ελαφριά κιτρινίσει (κυρίως στα πώματα τον σιφονιών, νεροχυτών). Στην συνέχεια με χαρτί κουζίνας καθαρίστε το και θα πάρει πάλι την αρχική του μορφή.

Εναλλακτικά αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο, μπορείτε να βάλετε baby oil (αυτό που απλώνουμε στο σώμα μας).

Ξεμείνατε από συρματάκι;

Μην ανησυχείτε… βρήκαμε και για αυτό την λύση… χρησιμοποιείστε αλουμινόχαρτο. Κόψτε μια καλή ποσότητα από αλουμινόχαρτο και κάντε την μπάλα, στην συνέχεια τρίψτε το ταψί σας από τις δύσκολες βρωμιές και τα καμένα λύπη.

Θαμπάδα στα καλά σας μαχαιροπήρουνα;

Για να καταπλήξετε την πεθερά σας, στο κυριακάτικο τραπέζι με τα αστραφτερά μαχαιροπήρουνα σας, ψάξαμε και βρήκαμε ότι η κιμωλία… ναι, ναι η κιμωλία… μπορεί να καθυστερήσει την θαμπάδα από τα ασημένια μαχαιροπήρουνα. Τι πρέπει να κάνετε;

Σε ένα τουλπάνι, βάζετε μερικά κομμάτια κιμωλίας και το τοποθετείτε μαζί με τα μαχαιροπήρουνα σας, η κιμωλία βοηθάει στην απομάκρυνση της υγρασίας άρα και στην απομάκρυνση της θαμπάδας από αυτά.

Για αστραφτερά παράθυρα

Συνήθως όλα τα κοινά καθαριστικά για τα τζάμια, δεν αφήνουν το αποτέλεσμα που θέλουμε. Μια φίλη κάποια στιγμή μας είχε πει να χρησιμοποιήσουμε ξύδι αραιωμένο σε νερό. Το δοκιμάσαμε αλλά η μυρωδιά του ξυδιού δεν ήταν ότι το πιο ευχάριστο. Βρήκαμε λοιπόν, ότι εκτός το ξύδι μπορείς να προσθέσεις και λίγο απορρυπαντικό πιάτων και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Για να φτιάξετε λοιπόν το δικό σας καθαριστικό τζαμιών θα χρειαστείτε:

  • 2 κούπες νερό
  • 3 κουτ. της σούπας ξύδι
  • μισή κουταλιά απορρυπαντικό πιάτων.

Τα τοποθετείτε σε ένα άδειο μπουκάλι και τα ανακατεύετε καλά. Ψεκάστε την επιφάνεια των παραθύρων σας και σκουπίστε με απορροφητικό χαρτί.

Αν και ο σημερινός καιρός δε βοηθάει στο ξεκίνημα της καθαριότητας, τουλάχιστον κρατήστε τις συμβουλές για όταααααννν βρεθεί η διάθεση!!

Advertisements