«Λόγω κάποιων δυσκολιών… δεν καταφέραμε να αναρτήσουμε την συνταγή της αγαπημένης μας Κουμπότρυπας την Παρασκευή. Για αυτό την αναρτούμε σήμερα… και μιας και πρόκειται για εύκολο και γρήγορο φαγητό είναι ότι πρέπει για την υλοποίηση της μέσα στην εβδομάδα.»

Αγαπητοί….

Σήμερα σας έχω συνταγή που έφτιαξα μαζί με το μικρό μου!!!

Η συνταγή ήταν τύπου να κάνουμε μια μακαρονάδα με ό,τι έχει το ψυγείο και κάνοντας ό,τι μας κατεβαίνει στο κεφάλι. Εμένα αυτές οι μακαρονάδες μου αρέσουν πάρα πολύ, αλλά πάντα είχα ένα πρόβλημα. Πoτέ δεν θυμόμουν ακριβώς πως τις έκανα και ποτέ δεν πετύχαινα ξανά το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα στοις επόμενες μου προσπάθειες

Να λοιπόν τώρα με το koumpaki που αναγκάστηκα να γράφω κάθε μου κίνηση και κάθε υλικό, και πλέον η συνταγή «Μακαρονάδα ό,τι να’ναι-never the same version» παίρνει σάρκα  και οστά και γίνεται συνταγή

Βέβαια είχα και καλό βοηθό!!!!

Υλικά :

  • 1 συσκευασία φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο (περίπου 700gr)
  • 2 κολοκύθια
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κέρατο πράσινη
  • 1 κούπα γάλα εβαπορέ light
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
  • ¾ από μία συσκευασία μακαρόνια ολικής άλεσεως.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Πως τη φτιάχνουμε:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το σoτάρουμε σε ελαιόλαδο, σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι. Τα κομμάτια να «αναπνέουν μεταξύ τους.

Αυτό γενικά με τις αναπνοές των πραγμάτων που σoτάρουμε ή τηγανίζουμε  εγώ το λέω και το ξαναλέω γιατί άμα τα στριμώχνεις βγάζουν υγρά και μπαίνουν σε διαδικασία βρασίματος.

Μόλις πάρει λίγο χρώμα λοιπόν το κοτόπουλο, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομένα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε σιγά σιγά τα λαχανικά να βγάλουν τους ζωμούς τους και να ξεκινήσει βρασμός.

Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό.

Γύρω στο τεταρτάκι μετά και ενώ έχει μείνει ακόμα λίγο ζουμί στο τηγάνι μας, βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού και τότε ρίχνουμε και το γάλα. Ανεβάζουμε θερμοκρασία και μόλις πάρει την πρώτη βράση αποσύρουμε από τη φωτιά. Θα πρέπει να έχει μείνει αρκετό ζουμάκι.

Βράζουμε τα μακαρόνια 8 λεπτά και μετά ενώ ακόμα κρατάνε τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και εκεί παίρνουν την τελευταία τους βράση, άμα θέλουμε βοηθάμε και με λίγο μακαρονόζουμο από την αρχική κατσαρόλα.

Χωρίζουμε τα τσανάκια μας προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

και σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία!!!

Advertisements