Καλημέρες – Καλημέρες…

Μετά το προχθεσινό μας άρθρο που είχε σαν σκοπό να σας ταξιδέψει… και να σας κάνει να σκέφτεστε όμορφες και γαλήνιες στιγμές… σήμερα θα κάνουμε μια μικρή αναδρομή στα παλιά. Ταξίδι είναι και αυτό, αλλά του παρελθόντος.

Όταν ήμασταν μικρές, τα καλοκαίρια, οι γιαγιάδες μας, με σκοπό να γίνουμε καλές νοικοκυρές ( έτσι νόμιζαν τουλάχιστον), μας μάθαιναν κέντημα. Τα πρώτα μαθήματα, ήταν να κεντήσουμε ένα μαξιλάρι, με κάποιο ζωάκι πάνω της αρεσκείας μας, που χρησιμοποιούσαμε χοντρή κλωστή και βελόνα. Το είδος της βελονιάς… σταυροβελονιά. Αργότερα, τα μαθήματα δυσκόλευαν και αρχίσαμε να μαθαίνουμε κέντημα χρησιμοποιώντας τελάρο, για να είναι τεντωμένο το πανί και οι βελονιές πιο στρωτές…

καλέ μην φύγετε… δεν θα σας κάνουμε μάθημα κεντήματος… απά πα… αλλού το πάμε…

Εμείς λοιπόν σαν δημιουργικά κορίτσια και εφόσον τα τελάρα αυτά μας είναι πια άχρηστα… καθώς ποιος κάθεται τώρα να κεντήσει… ψάξαμε και βρήκαμε ιδέες για το πως μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε. Η έκπληξη μας ήταν μεγάλη όταν διαπιστώσαμε για ακόμα μια φορά πως η φαντασία των δημιουργών τους είναι πολύ μεγάλη.

Απολαύστε τα μαζί μας …

Για αρχή ας ξεκινήσουμε με τις εύκολες μετατροπές καθώς το να φτιάξουμε θήκες, με αυτά, θεωρούμε ότι είναι κάτι απλό. Θήκες για την κουζίνα, για το παιδικό δωμάτιο…

Θα χρειαστούμε 3 ή 4 τελάρα (στο μέγεθος που επιθυμούμε) καθώς και υφασμάτινες θήκες. Προσέξτε ο περίγυρος του τελάρου να ταιριάζει με αυτό των θηκών για να μπορέσει να σταθεί σωστά.
Σε όσες από εμάς πιάνει το χέρι μας και γνωρίζει από ραπτομηχανή, πάρτε υφάσματα της αρεσκείας σας και φτιάξτε τις θήκες μόνες σας.
Μια άλλη ιδέα, μπορείτε να χρησιμοποιείσετε παιδικές μαξιλαροθήκες. Ανοίγεται το τελάρο περνάτε την θήκη γύρω από αυτό και στην συνέχεια κλείνετε με το δεύτερο μεγαλύτερο μέρος του και σφίγγετε την σχετική βιδούλα για να σταθεροποιηθεί. Ιδού… θηκούλες έτοιμες προς χρήση.

Μια άλλη όμορφη και εξίσου απλή ιδέα είναι να δημιουργήσετε όμορφα χρωματιστά καδράκια. Διαλέξτε πολύχρωμα ή μονόχρομα υφάσματα, περάστε και τεντώστε τα μέσα από τα τελάρα και κρεμάστε τα στους τοίχους. Φτιάξτε την δική σας σύνθεση έτσι όπως σας αρέσει.

Μήπως θέλετε να ανανεώσετε τα φωτιστικά σας, μήπως θέλετε να δώσετε μια άλλη όψη στην μουντή σας τραπεζαρία; Σας έχουμε και για αυτό την λύση.

Ανάλογα με το ύφος της γενικότερης διακόσμησης του σπιτιού σας χρησιμοποιείστε λεπτά υφάσματα, στα χρώματα που σας ταιριάζουν, ημιδιάφανα για να περνάει όμορφα το φως μέσα από αυτά.

πηγή:www.veetje.be

Για το τέλος σας κρατήσαμε κάτι που εμάς προσωπικά μας άρεσε τρελά και το βρήκαμε εξαιρετικό…

Βάση για τα cupcakes σας, με τελάρα και κουβαρίστρες…

πηγή:www.veetje.be

Ελπίζουμε να σας άρεσαν…

Advertisements