Και ενώ εδώ ο καιρός άρχισε να είναι φθινοπωρινός εγώ συνεχίζω ακράδαντη με καλοκαιρινές συνταγές… απλά γιατί έτσι μου γουστάρει!!!!

Σήμερα θα παίξουμε με τις υφές!!

Το τελευταίο διάστημα έχω φάει κόλλημα με την υφή του φαγητού…

Άλλωστε… όσο γερνάει ο άνθρωπος… βγάζει χούγια!!! Αυτό είναι  γνωστό!!!

Μελιτζάνες με φέτα

Υλικά

  • 1 1/5 κιλό μελιτζάνες
  • 400 γρ φέτα
  • 2 ποτήρια χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κανέλα (προαιρετικά)

Αγαπητοί σας προειδοποιώ η συνταγή είναι μανούρικη μη μου αρχίσετε τα μου σου του!!! Μπορείτε να κάνετε την προετοιμασία τη μία μέρα και την εκτέλεση την επόμενη!

Προετοιμασία μελιτζάνας

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες (αυτό είναι που κάνει τη διαφορά στην συνταγή). Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Προσέχουμε γενικότερα οι φέτες μας να έχουν ίδιο πάχος.

Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε απο πάνω αλάτι.

Τις αφήνουμε έτσι τουλάχιστον ένα μισάωρο. Θα βγάλουν διάφορα υγρά γι’αυτο να βάλετε κάτι απο κάτω.

Όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία δηλαδή περάσει τουλάχιστον μισή ωρίτσα, τις ξεπλένουμε καλά καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Θα φάτε άλλη μισή ωρίτσα για το στράγγισμα…

Αντί να βολοδέρνετε περιμένοντας τις μελιτζάνες να στεγνώσουν μπορείτε να ετοιμάσετε τη σάλτσα.

Σάλτσα

Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Τα βάζουμε όλα σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε απο πάνω νερό μέχρι να καλυφθούν.

Ανάβουμε το μάτι στη μεγαλύτερη θερμοκρασία και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαραθεί το κρεμμύδι και οι πιπεριές.

Αφού γίνει αυτό, ρίχνουμε απο πάνω ωμό ελαιόλαδο και τα φέρνουμε μία βόλτα να γυαλίσουν.

Τότε ρίχνουμε αλάτι πιπέρι, το χυμό ντομάτας και το σκόρδο. (Με τη σειρά που τα λέω).

Αφού ρίξουμε τη ντομάτα βάζουμε και την κανέλα μας κατά  βούληση. Μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνετε τη φωτιά στα μισά, κλείνετε το καπάκι και το ξεχνάτε για κανένα εικοσάλεπτο.

Συναρμολόγηση

Επιστρέφετε στις μελιτζάνες… αφού λοιπόν έχουν στεγνώσει τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

Πρώτον μην τις στριμώχνετε στο τηγάνι.

Δεύτερον μην τις παρατηγανίσετε, θα χάσουμε την υφή που θέλουμε…

Όταν τελειώσουμε και με το τηγάνισμα τις απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια.

Και πάμε για μοντάρισμα λοιπόν!!! Εχουν περάσει μόνο δύο ωρίτσες …και πάμε για εκτέλεση!!!

Βάζουμε σε ένα πυρέξ από κάτω μελιτζάνες από πάνω σαλτσα και πιο πάνω φέτα.

Εάν το πυρέξ είναι μικρό μπορείτε να το κάνετε και σε στρώσεις

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα μέχρι να πάρει η φέτα ωραίο χρώμα και να γίνει το φαγητό από πάνω  τραγανό.

Όταν θα το φάτε η πρώτη αίσθηση θα είναι τραγανή και μετά θα σκάει στο στόμα σας η μελιτζάνα σαν μους!!! Και ξέρετε γιατί… γιατι είναι ξεφλουδισμένη!!!!

Φιλιά αγαπητοί!!!!!!