Αγαπητοί!!!

Πάει τελειωσε ….αυτό ηταν του χρόνου πάλι!!!

Δεν θα πω καλό φθηνόπωρο ούτε καλό χειμώνα… Θα πω απλά αντίο σε ένα ακόμα καλοκαίρι και καλή αντάμωση για του χρόνου!

Εύχομαι του χρονου να περάσω ένα καλοκαίρι μούρλια. Με σύσσωμη την οικογένεια και φιλαράκια καλά. Να πάω σε πάρτυ μεσημαριανά και να παίξω μπουγέλο όπως παλιά…. Να κάνω βραδυνά μπάνια. Να τρώω ωραία φαγητά και να πίνω δροσερά ποτά!!!

Ευχομαι σε όλους σας να ζείτε πάντα σαν σε διακοπές.

Αποχαιρετώ λοιπον ένα καλοκαίρι….

…..με ωραία φαγητά και ωραία ποτά!!!

…..με μπάνια ενώ ο Ηλιος έδυε!!!

…..με μπάνια ενώ ο ήλιος έκαιγε!!!

….. με όμορφα ταξίδια σε μέρη αγαπημένα!

……με όμορφα ταξίδια σε μέρη άγνωστα!!

……με τρελλό αντάμωμα παλιοπαρέας και κρεπάλες βγαλμένες από τα χρόνια τα παλιά!!!!!

……με ύπνο σε σκηνή μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια!!!!!!

Με την πιο γλυκειά και αστείαφάτσα για παρέα σε όλα τα παραπάνω:

Και ενώ έχει ετοιμαστεί για μπάνιο φορώντας

το σώβρακό του για καπέλο

Το σουτιέν του μαγιώ της θείας του

Το σουτιέν του μαγιώ της γιαγιας του

Και τα δύο μαγιώ του από κάτω

Εννοείται και ένα μακό λευκό μπλόυζακι για να είμαστε προβλεπόμενοι στον ήλιο!!!

Λοιπον ένα τέτοιο καλοκαίρι το αποχαιρετάς μόνο θεαματικά γι’αυτό και εγώ θα σας δώσω την αγαπημένη μου καλοκαιρινή συνταγή!!!!

Καγιανάς

  • 6 αυγά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό ντομάτες, ώριμες, ξεφλουδισμένες και περασμένες στον τρίφτη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • δυόσμο (προεραιτικά)

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ώσπου να ξανθύνουν

Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αφήνουμε να βράσει ήρεμα και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν σχεδόν όλα τα υγρά τους.

Ριχνουμε τη ρίγανη το αλάτι, το δυόσμο και τη ζάχαρη.

Τώρα μπορούμε να το κάνουμε με δύο εκδοχές

1)   Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Με μια ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύουμε με κινήσεις μπρός πίσω ξεκινάμε από την άκρη του τηγανιού και οδευουμε στο κέντρο για να ενωθούν με τη σάλτσα και να ψηθούν πολύ καλά τα αυγά, αλλά να μη στεγνώσουν.

2)   Ρίχνουμε τα αυγά, χωρίς να τα ανακατέψουμε, και τα ψήνουμε όπως ψήνουμε τα αυγά μάτια.

Εμένα το 2 μου αρέσει πιο πολύ!!!!

Φιλιά Πολλά!! Καλό αποκαλόκαιρο που λέει και η συνάδελφος knowledgemanagementtool!!!

Advertisements