Αγαπητοί,

Το να γράψει συνταγή ενας άνθρωπος με γαστρεντερίτιδα (σ.σ koumpotrypa) είναι σαν να πηγαίνει ταξιδάκι αναψυχής στο Βεζούβιο, ένας καμμένος!!

Μόνο μία συνταγή μπορώ να σας δώσω.

TraditionalLapas!!!!!

Εμένα που με βλέπετε λοιπόν αγαπητοί, που γράφω συνταγές και κάνω τόοοοοσα πράγματα στην κουζίνα… ένα λαπά δεν ήξερα να κάνω!!!!

Έμαθα όμως αναγκαστικά… και να σας πω κάτι… ήταν βάλσαμο για το στομάχι μου.

Υλικά

  • 1 κυπελάκι ρύζι σουπέ
  • 4 κυπελάκια νερό
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρολίτσα μας  το νερό με το μισόλάδι και το αλάτι.

Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε σε τακτικά διαστήματα μέχρι να το δούμε να μελώσει, όχι να πήξει!!!! (γιατι και ο λαπάς έχει τα μυστικά του!!!).

Σβήνουμε την φωτιά το αφήνουμε 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Προσθέτετουμε το υπόλοιπο λάδι, ωμό από πάνω, και φυσικά το λεμονάκι και το πιπέρι.

Ειλικρινά εύχομαι να μη σας χρειαστεί η συγκεκριμένη συνταγή αλλά εγώ την αγαπήσα… αλήθεια σας λέω!

Και να σας πω και κάτι αγαπητοί… μετά από τόσες μπύρες και τόσα κρασιά που περιείχαν τα προηγούμενα post μας… Ένας λαπάς… καλό θα σας κάνει!!!!!

Φιλιά πολλά!!!

Advertisements