Ετικέτες


Καλό σας φθινόπωρο!!!

Ναι – ναι ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε από τις διακοπές μας και να ξαναμπούμε στους ρυθμούς μας. Και ναι μας έλειψε πολύ η επικοινωνία μας μαζί σας. Δε θα ευχηθούμε ακόμα καλό χειμώνα γιατί το καλοκαιράκι καλά κρατεί (πράγμα που μας χαροποιεί)!!!

Στις διακοπές μας περάσαμε πολύ – πολύ όμορφα και γεμίσαμε με όμορφες αναμνήσεις που θα κουβαλάμε όλο το χρόνο μέχρι το επόμενο καλοκαιράκι!

Είχαμε χρόνο να ανασυγκροτηθούμε και να γεμίσουμε με διάφορες εμπνεύσεις!! Έτσι μεταξύ θάλασσας, ξεκούρασης και διασκέδασης αποφασίσαμε να εκπαιδευτούμε σε τέχνες που τείνουν να εκλείψουν. Μια από αυτές είναι και το βελονάκι!!! Ναι ξέρουμε ότι θα σκέφτεστε τι μπορεί μια σύγχρονη γυναίκα να χρειάζεται να μάθει βελονάκι, αλλά θα εκπλαγείτε πόσα πράγματα μπορείτε να φτιάξετε. Θα δείτε παρακάτω διάφορες προτάσεις μας και ποιο ήταν το έναυσμα μας.

Έτσι λοιπόν ένα πολύ ζεστό απόγευμα, το μελαχρινό κουμπάκι ζήτησε από ένα πολύ αγαπημένο του πρόσωπο να του δείξει κάποια βασικά βήματα!! Πήρε βελόνα και κλωστή και ξεκίνησε δειλά- δειλά να κάνει το γαϊτανάκι ή αλυσίδα! Όση ώρα προσπαθούσε να μάθει και να συντονίσει τα χέρια της, ο αγαπημένος της αναρωτιόταν κάθε 5 λεπτά πότε θα έβλεπε ένα αντικείμενο να σχηματίζεται (π.χ. ένα τραπεζομάντηλο).  Τελικά το αποτέλεσμα ήταν μικρά σχέδια που φτιαχνόντουσαν και χαλούσαν για να «λυθεί» το χέρι μας.

Συμπέρασμα: Τέτοια χόμπι είναι για άτομα με υπομονή και επιμονή! Χρειάζεται χρόνος αρκετός για να ολοκληρωθούν τα μεγαλεπήβολα σχέδια που έχουμε φανταστεί! Και φυσικά σε χαλαρώνουν από την ένταση της καθημερινότητας (ή τουλάχιστον αυτό γίνεται με εμάς)!

Αν δεν έχετε κάποιον να σας μάθει τα βασικά βήματα μπορείτε να δείτε μερικές προτάσεις εδώ.

Ιδέα Νο1 – κοσμήματα!

Μα φυσικά τα αγαπημένα όλα των γυναικών! Που το πάμε που το φέρνουμε όλο στα κοσμήματα και στα αξεσουάρ καταλήγουμε! Απολαύστε!

Πηγή: http://knitting-about.blogspot.gr/

Πηγή: http://www.lindamade.com/wordpress/2009/09/giveaway-3-amy-butlers-softwares-crochet-jewelry/

Ιδέα Νο 2- Διακόσμηση στο σπίτι

Όχι μην τρομάζετε με την ιδέα! Δε θα σας δείξουμε πως φτιάχνετε σεμεδάκι για την Plasma τηλεόραση ή το Playstation του άντρα σας! Ιδέες όμορφες που μπορούν να προσαρμοστούν σε μοντέρνα σπίτια!

Πηγή: http://annemarieshaakblog.blogspot.gr/2011/08/monday-pattern-day-crochet-jam-jar.html

Πηγή: http://leblogdecomydz.fr/accessoires/le-crochet-etc-par-la-casa-de-coto/

Ιδέα Νο3 – Ρούχα!

Για τέλος σας κρατήσαμε την μπλούζα του επόμενου καλοκαιριού! Δε ξέρουμε αν θα είναι στη  μόδα του χρόνου αλλά θα χρειαστούμε αρκετό χρόνο για να το φτιάξουμε και δε προλαβαίνουμε μέχρι το Σεπτέμβρη!

Καλές δημιουργίες σε όσες το επιχειρήσουν και φυσικά περιμένουμε συμβουλές και φωτογραφίες από όσες ήδη ασχολούνται με το βελονάκι!

Advertisements