Αγαπητοί,

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και δεν μαζεύομαι!!! Όλος ο κόσμος το
καλοκαίρι ζεσταίνεται και δεν τρώει και εγώ έχω λυσσάξει να τρώω μεζεδάκια και
να πίνω ποτάκια!!!! Το Σεπτέμβρη που δεν θα μπορώ να βάλω ούτε ένα ρούχο θα
αρχίσω πάλι τις υστερίες και τα βραστά!!!

Αλλά δεν πειράζει αγαπητοί «Η ζωή είναι ωραία» και δεν θα στερηθώ καμία από τις
χαρές μου καλοκαιριάτικα !!!

Σήμερα λοιπόν θα σας δώσω μία συνταγή για γαρίδες που είναι πάρα πολύ εύκολη
και πεντανόστιμη

Οι γαρίδες και το χταπόδι είναι αγαπημένες μου γεύσεις, ειδικά δε, αν
συνοδεὐονται και από ουζάκι δίπλα στη θάλασσα!

Ένα παραθαλάσσιο μαγαζάκι που πάντα θα θυμάμαι και είναι μανούλα στα
μεζεδάκια και τα ουζάκια, είναι στα Κουφονήσια.

Σας παρουσιάζω το «πριν»… μόλις πήγαμε… το πως φύγαμε…..δεν είναι για κοινή
θέα!!!

Αν σας βγάλει ο δρόμος σας στο Κουφονήσι αξίζει να πάτε και εκτός των άλλων να

φάτε και μελιτζάνα γεμισμένη με τζατζίκι… Ακούγεται spooky το ξέρω, αλλά είναι
πολύ ωραία!!!

Αχ αγαπητοί είμαι στο γραφείο και ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται!!!!!

Γαρίδες με ούζο και μουστάρδα

Τι θα χρειαστούμε

1 κιλό γαρίδες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ξερό δυόσμο
Ελαιόλαδο

Πώς το φτιάχνουμε

Ρίχνουμε τις γαρίδες σε νερό που βράζει για να πάρουν μία βράση. Μόλις το χρώμα
της γαρίδας αλλάξει και γίνει κόκκινο τις βγάζετε.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, για να μη κατακαούμε στο επόμενο στάδιο που
είναι το καθάρισμα της γαρίδας από το κέλυφος.

Όταν λοιπόν φτάσει η γαριδούλα σε μία λογική θερμοκρασία, ξεκινάμε το
καθάρισμα.

Προσοχή… Προσοχή, μην παραλείψετε εκτός από το κέλυφος να βγάλετε και το
εντεράκι της γαρίδας. Το εντεράκι είναι μία μαύρη λωρίδα που φαίνεται στη ράχη της γαρίδας. Μπορείτε να το βγάλετε με ένα μαχαιρι με λεπτή μύτη ή ακόμα καλύτερα με ένα καλαμάκι!

Αφού έχουμε τελειώσει με το beaute της γαρίδας και δεν έχει μείνει κέλυφος
για κέλυφος και άντερο για άντερο προχωράμε στο επόμενο στάδιο που είναι το
τσουρούφλισμα..

Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το αλάτι το πιπέρι, τη ρίγανη
και το δυόσμο. Αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά και να βγάλουν τα μυρωδικά
όλα τα αρώματά τους. Αφού γίνει αυτό, ρίχνουμε τις γαρίδες

Προσοχή…Προσοχή Οι γαρίδες δεν πρέπει να στριμώχνονται στο τηγάνι, πρέπει να έχουν χώρο!!

Αφού ανακατέψουμε τις γαρίδες και δούμε ότι σε όλες τους τις πλευρές έχουν
κάνει ελαφριά κρούστα τα μυρωδικά που είχαμε ρίξει στο ελαιόλαδο, σβήνουμε
με το ούζο. Όταν το ούζο εξατμιστεί αναμειγνύουμε σε ένα σέικερ το λεμόνι
και τη μουστάρδα και περιχύνουμε. Μόλις πάρουν μία τελευταία βράση με τη
λεμονομουστάρδα σερβίρουμε.

Αχ αγαπητοί είναι τοοοοοοσο νόστιμες μα τόοοοσο νόστιμες.

Εάν δεν θέλετε να μπλέκετε με καθαρίσματα μπορείτε να πάρετε και μικρές
καθαρισμένες γαρίδες από το super market . Αυτές οι μικρούλες δεν χρειάζονται
ούτε καν βράσιμο εάν τις ρίξετε στο τηγάνι σε 10 λεπτά είστε έτοιμοι!!!

Καλό Σαββατοκύριακο!!!