Καλησπέρα – Καλησπέρα!!!

οι διακοπές είναι πλέον σε απόσταση αναπνοής! Τα πράγματα έχουν ήδη μπει στη βαλίτσα και το καράβι έχει ανάψει τις μηχανές. Η ανυπομονησία έχει φτάσει στο έπακρο και οι δουλειές τις τελευταίας στιγμής δε λένε να τελειώσουν. Εμείς, όμως τραγουδάμε δυνατά: «Καλοκαιράκι βραδυνο μπανάκι….».

Σήμερα Παρασκευή και η κουμπότρυπα έχει φύγει για δουλειές. Όμως εμείς δε θα σας αφήσουμε έτσι… Παρασκευή χωρίς συνταγούλα δεν γίνεται! Η αγαπημένη μας Κ. (μικροπαντρεμένη και μικρομαμά) μας έστειλε μια καταπληκτική και δροσερή συνταγή.

Φαίνεται τόσο λαχταριστή… Απολαύστε μαζί μας τα μυστικά της!

Υλικά

  • Μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 1 βανίλια
  • 3 φακελάκια βανίλια, άνθος αραβοσίτου Γιώτης
  • 3 ποτήρια πορτοκαλάδα αυτή που αραιώνουμε (μισό πορτοκαλάδα – μισό νερό)

Εκτέλεση

Σε ένα πυρέξ όχι πολύ μεγάλο στρώνουμε τα μπισκότα μιράντα στην σειρά μέχρι να γεμίσει…

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 3 ποτήρια γάλα με 1,5 φακελάκι άνθος
αραβοσίτου και 1 βανίλια και ανακατεύουμε συνέχεια, γιατί κολλάει κάτω μέχρι να
πήξει…

Το ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω από τα μπισκότα (γιατι αυτά γλιστράνε)… όπως
είναι ζεστό απλώνουμε από πάνω μια άλλη σειρά μπισκότα μιράντα και κολλάνε…
τα απλώνουμε γρήγορα όταν ειναι ζεστό και χωρίς να αφήνουμε κενά….

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε 1,5 φακελάκι άνθος αραβοσίτου και 3 ποτήρια πορτοκαλάδα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μην κολλάει κάτω και θα αρχίζει σιγά σιγά να πήζει… το κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω από τα μπισκότα… το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο…….

Ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκάκι σκέτη απολαύση!!!

Advertisements