Ετικέτες

,


Καλημέρα – καλημέρα,

σήμερα δε έχουμε μόνο μια συνταγή αλλά δυο! Βλέπετε έχουμε φίλες του Blog που μας αγαπάνε και θέλουν να μας στέλνουν τα μικρά μυστικά της μαγειρικής τους και να τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

Έτσι λοιπον μαζί με τη κλασσική συνταγή της κουμπότρυπας… είπαμε να βάλουμε και ένα γλυκάκι για να σας ανεβάσουμε τη διάθεση.

Καλή απόλαυση!

(ευχαριστούμε πολύ τη γλυκιά μικρό-μαμά Κ. που μας έστειλε τη συνταγή)

Κεικ πραλίνας & κεκακια μικρά

Υλικά

  • 225γρ βούτυρο
  • 225γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 125γρ κουβερτούρα
  • 100γρ φουντούκι καβουρδισμένο και αλεσμένο
  • 100γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1κ.γλ μπέικιν παουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2κ.σ. αλάτι
  • Κουβερτούρα για επικάλυψη

Εκτέλεση

Όλα μα όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε την
κουβερτούρα. Ψήνουμε και αλέθουμε το φουντούκι. Χτυπάμε το βούτυρο με την
ζάχαρη για να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε την λιωμένη
χλιαρή σοκολάτα, το φουντούκι, το αλάτι και τέλος βάζουμε το αλεύρι με το μπεικιν
παουντερ.

Αν θέλουμε να το κάνουμε κεικ βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα και
βάζουμε το μείγμα… ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οc στις
αντιστάσεις για 55 λεπτά περίπου. Αφού ψηθεί το αφήνουμε στην φόρμα για 15
λεπτά. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Ζεσταίνουμε λίγο την
μαρμελάδα και αλείφουμε το κεικ τριγύρω. Περιχύνουμε την λιωμένη κουβερτούρα.

Αν θέλουμε να το κανουμε κεκακια… βάζουμε το μείγμα στις ειδικές θήκες και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20 λεπτά….

Advertisements