Ετικέτες

,


Καλησπέρα σας και καλή εβδομάδα!

Πάμε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί σε μια παραλία, πως δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα και ότι θέλουμε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ διακοπές!

Δευτέρα λοιπόν και βρισκόμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού. Οι περισσότεροι γύρω μας (μαζί και εμείς) βρισκόμαστε σε μια διαρκή αναμπουμπούλα και η υπομονή μας μέχρι τις διακοπές έχει αρχίσει και εξαντλείται σιγά σιγά. Σε λίγο θα αρχίσουμε να σβήνουμε μέρες σαν τους κατάδικους, στους τοίχους του γραφείου, μέχρι την απελευθέρωση μας.

Ήδη από την προηγούμενη βδομάδα αρχίσαμε να φτιάχνουμε νοητά τη βαλίτσα μας και τα απαραίτητα αξεσουάρ (όπως το βιβλιαράκι μας και τα συνοδευτικά του). Σημαντικό κομμάτι της βαλίτσας μας και των καλοκαιρινών εμφανίσεων μας τι άλλο από τις σαγιονάρες. Επειδή λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν και επειδή είμαστε γυναίκες δηλαδή καταναλωτικά όντα….Θέλουμε πολύ απλά να έχουμε ποικιλία στα παπούτσια.

Σας είχαμε δείξει παλιότερα πως να μεταμορφώσετε τις μπαλαρίνες σας. Σήμερα ήρθε η ώρα να δούμε πως να φτιάξουμε σαγιονάρες… για την παραλία ή για τις βραδυνές μας εξόδους!

Σαγιονάρα για τις πρωϊνές εμφανίσεις

Τι χρειαζόμαστε?

Μονόχρωμες σαγιονάρες πλαστικές (τύπου Mitsuko) – τις βρίσκεται ακόμα και στα σούπερ μάρκετ
Κορδέλες (από παλιά υφάσματα) ή κορδόνια
Ψαλίδι

Ξεκινάμε? Πέρνετε τις σαγιονάρες και κόβετε από την κάτω πλευρά τους κόμπους που κρατάνε τις πλαστικές λωρίδες.

Πριν πετάξουμε τα κομμάτια που δε θέλουμε (δηλαδή τις πλαστικές λωρίδες), μετράμε το μήκος τους (προσθέτωντας κάτι παραπάνω). Κόβουμε στο ανάλογο μήκος τις κορδέλες ή τα κορδόνια και κάνουμε πλεξούδες.

Περνάτε τις πλευρές της πλεξούδας (αρχή και τέλος) στην κεντρική τρύπα που βρίσκονται τα δάχτυλά μας.

Επόμενο βήμα είναι να κολλήσουμε με μια δυνατή κόλλα τους κόμπους στη σόλα της σαγιονάρας (για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων στη βόλτα μας).

Υπομονή είμαστε λίγο πριν το τέλος. Τώρα είναι η ώρα που θα φτιάξουμε το κομμάτι που θα κρατάει την πλεξούδα. Έχουμε κρατήσει κάποια κομμάτια από τις κορδέλες/ κορδόνια και τα περνάμε σα θηλιά σε κάθε τρύπα.

Πάλι κάνετε κόμπο και βάζετε κόλα για να το στερεώσουμε καλά:)

Για να ολοκληρώσουμε το δημιουργημά μας βάζουμε κλωστή (κατά προτίμηση στο ίδιο χρώμα με τις πλεξούδες μας) γύρω – γύρω στη βάση ώστε να μην ενοχλεί τα δάχτυλά μας!

Πηγή: http://www.makeit-loveit.com/2011/07/flip-flop-refashion-part-1-braided-straps.html

Δε είναι πολύ χαριτωμένες?

Ιδέα: Αν έχετε κάποιο ωραίο μαντήλι με πολλά χρώματα αλλά πλεον δε το φοράτε μπορείτε να το βάλετε στη σαγιονάρα αντί να κάνετε κάτι με πλεξούδες.

Σαγιονάρα για βραδυνή έξοδο

Μονόχρωμες σαγιονάρες πλαστικές (τύπου Mitsuko) – τις βρίσκεται ακόμα και στα σούπερ μάρκετ
Κορδέλα μονόχρωμη
Διάφορες Χάντρες

Εδω η διαδικασία είναι πιο απλή. Δε χρειάζετε να κόψετε τις πλαστικές λωρίδες αλλά να τις καλύψετε με την μονόχρωμη κορδέλα. Μην ξεχνάτε να βάζετε κόλλα σε διάφορα σημεία για να μην ξεκολλήσει. Τώρα θα πρέπει να φτιάξετε ένα «τρίγωνο» με τις κορδέλες στο σημείο που βρίσκονται τα δάντυλα μας. Μόλις κολλήσει και αυτό είναι η ώρα του στολισμού. Κολλήστε  ή ράψτε τις χάντρες σας.
Είστε έτοιμες να καταπλήξετε!

Καλές δημιουργίες!

Advertisements