Γεια σας, γεια σας!

Μπορεί η θερμοκρασία να ανεβαίνει κάθε μέρα και πιο πολύ, αλλά μαζί της έρχεται και η ανυπομονησία για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Αρχίζουμε να κάνουμε όνειρα που θα πάμε, πόσες μέρες θα πάρουμε άδεια και ότι όλα θα έχουν φτιάξει γύρω μας όταν γυρίσουμε πίσω!

Επειδή πρέπει να δείξουμε λίγηηηη υπομονή μέχρι τα όνειρα πραγματοποιηθούν, είπαμε να πατήσουμε λίγο στη στεριά και να δούμε κάποια θέματα της καθημερινότητας. Όχι- όχι δε θα σας πούμε για άχαρα θέματα νοικοκυριού και μαγειρικής (τουλάχιστον όχι σήμερα), αλλά θα ασχοληθούμε με εμάς και πιο συγκεκριμένα το μακιγιάζ μας. Οι περισσότερες από εμάς καθημερινά είτε λίγο είτε πολύ βαφόμαστε είτε για να νιώσουμε κάπως καλύτερα μέσα στη ρουτίνα είτε γιατί στο κάτω – κάτω της γραφής είμαστε θυλυκά!

Πολύ σημαντικό ρόλο στο μακιγιάζ μας και στη υγιεινή του προσώπου μας, παίζει η καθαριότητα των αξεσουάρ μακιγιάζ (βλέπε πινέλα, βουρτσάκια και σφουγγαράκια). Οι κανόνες υγιεινής επιβάλλουν κάθε βδομάδα αλλά μιας και ο χρόνος είναι λιγοστός θα πρέπει να το βάλουμε στο πρόγραμμα μας κάθε 2-3 βδομάδες.

Ο τρόπος απλός, αλλάζει όμως η σύνθεση του καθαριστικού! Άλλες χρησιμοποιούν ειδικό σαμπουάν για τα πινέλα (αν και το θεωρούμε περιττό μιας και η εποχή απαιτεί έξυπνες λύσεις χωρίς έξοδα) και άλλες σαπούνι προσώπου. Εμείς όμως είμαστε του κλασσικού και βάζουμε το δικό μας σαμπουάν.

Πινέλο του ρουζ και σφουγγαράκι του make-up

Η πρακτική που χρησιμοποιούμε πιο πολύ είναι απλή και γρήγορη. Σε ένα ποτήρι του νερού βάζουμε χλιαρό νερό (προς το ζεστό) μαζί με  κάποιες σταγόνες σαμπουάν και τοποθετούμε το πινέλο. Μη βάλετε πολύ γιατί θα το μετανιώσετε στο ξέπλυμα. Το αφήνετε κάπου 20 λεπτά και μετά το ξεπλένετε καλά – καλά μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Το στραγγίζετε όσο καλά μπορείτε και μετά το αφήνετε να στεγνώσει σε πλάγια θέση πάνω σε μια πετσέτα για αρκετές ώρες!

Με την ίδια λογική πλένουμε και το σφουγγαράκι…με σαμπουάν και χλιαρό νερό!

Πινέλο του κραγιόν

Σε αυτή τη περίπτωση θα ακολουθήσουμε την ίδια πρακτική με παραπάνω αλλά θα προσθέσουμε ένα ακόμα βήμα. Πριν ξεκινήσουμε να τα πλένουμε με σαμπουάν, θα πρέπει σε λίγο βαμβάκι να βάλουμε οινόπνευμα και να απομακρύνουμε υπολλέιματα από κραγιόν. Μετά τα τοποθετούμε σε ποτήρι με νερό και σαμπουάν (όπως και πριν) και τα πλένουμε καλά! Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα για την επόμενη χρήση.

Υ.Γ. Όπως έλεγαν και οι γιαγιάδες μας… να θυμάστε ότι οδοντόβουρτσα- καλλυντικά και άντρα δε δανειζόμαστε!

Advertisements