Ετικέτες

,


Καλό Μήνα!!!

Αγαπητοί,
ήρθε η Παρασκευή αλλά η «κουμπότρυπα»  έχει πάρει ρεπό!

Πως? Τι? Γιατί?

Μια από τις προηγούμενες μέρες συναντήθηκαν στο πλανήτη γυναικοπαρέα διάφορες μουρλές φίλες. Μετά από τα πρώτα ουρλιαχτά και τις τελευταίες ενημερώσεις της καθημερινής ζωής, ακολούθησαν πολλέςςςς μπύρες και μεζέδες!

Ανάμεσα στους μεζέδες η «κουμπότρυπά»  ξεχώρισε μια συνταγή μας και επέμενε να την μοιραστούμε μαζί σας. Δε ξέρουμε αν όντως της άρεσε ή αν έφταιγε η μπύρα, αλλά κάποιες νηφάλιες μουρλές επέμεναν στην δημοσιοποίηση της συνταγής!

Η συνταγή εύκολη και διαφορετική. Προέκυψε από δικά μας πειράματα!!! Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα πειραματόζωα μας που δέχονται να μπουν σε διάφορα τεστ γεύσεων:) Αλλά κάπως έτσι δεν προκύπτουν οι καλές συνταγές.

Κις Λορέν με πράσσα

Βάση για την Κις
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσης
2/3 του φλιτζανιού βούτυρο βιτάμ
λίγο αλάτι
1/2 φλιτζάνι παγωμένο νερό

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά και αρχίζετε να τα ζυμώνετε καλά. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Μόλις είστε έτοιμες, ανοίγετε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψει όλη την ταρτιέρα (Μην ξεχάσετε να αλείψετε με βούτυρο ή λάδι) .

Ψήνουμε την βάση για περίπου 20 λεπτά στους 180ο C πάνω – κάτω.

Συμβουλές:
1. Μην περιμένετε να ψηθεί τελείως η βάση γιατί μετά που θα την ξαναβάλετε με τη γέμιση θα γίνει πολύ σκληρή.
2.  Πριν βάλετε τη ζύμη για ψήσιμο θα πρέπει να την τρυπήσετε και να βάλετε φασόλια πάνω της για να μη φουσκώσει (ενδιάμεσα στην ζύμη και τα φασόλια καλό είναι να βάλετε λαδόκολλα).

Γέμιση  Κις Λορέν

6 μεσαία πράσα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 αυγά
200γρ ρεγγάτο τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας γαλέτα
120γρ μπέικον
400ml κρέμα γάλακτος

Ξεκινάμε με τα κρεμμύδια… Ξέρετε τη γνωστή διαδικασία. Τα ψιλοκόβετε και τα τσιγαρίζετε. Μόλις ξανθύνουν βάζετε τα πράσα ψιλοκομμένα και τα αφήνετε μέχρι να βγάλουν όλους τους χυμούς τους και μαραθούν. Μόλις κρυώσει το μίγμα το τοποθετείτε στη βάση της τάρτας που έχετε ήδη ψήσει.

Επόμενο βήμα… το μπέικον.  Αν θέλετε μπορείτε να το τσιγαρίσετε λιγάκι, αλλιώς μπορείτε να το βάλετε ψιλοκομμένο πάνω από τα πράσα (για πιο ελαφρύ).

Τώρα έρχεται η ώρα για τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος χτυπώντας το μείγμα. Μόλις έχει ομογενοποιηθεί προσθέτετε το τυρί και ανακατεύετε καλά. Χύνετε το μείγμα πάνω στη τάρτα και πριν το βάλετε στο φούρνο πασπαλίζετε την τάρτα με τη γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά).

Το βάζετε στο φούρνο πάνω κάτω στους 180οC για περίπου 25 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!!!

Υ.Γ. Δεν έμεινε ούτε δείγμα από τη δικιά μας κις λορέν για να σας δείξουμε το τελικό αποτέλεσμα:)