Ετικέτες

, , , , , ,


Γεια σας – γεια σας…

Ένα όμορφο και δημιουργικό σαββατοκύριακο πέρασε για εμάς και θα θέλαμε να μοιραστούμε τη νέα μας καλλιτεχνία.

Για να σας βάλουμε λίγο στο κλίμα, την προηγούμενη Τετάρτη, χτύπησε το τηλέφωνο του μελαχρινού κουμπακίου. Στην άλλη γραμμή ήταν η ετοιμόγεννη νύφη της, που την ενημέρωνε ότι θα της διοργάνωναν ένα baby shower party. Στην αρχή το μελαχρινό κουμπάκι σάστισε, μιας και δε υπήρχε στο λεξιλόγιο του κάτι τέτοιο. Στιγμιαία σκέφτηκε ότι θα ήταν κάτι σαν Bachelor που θα έβγαιναν έξω μόνο κορίτσια και θα διασκέδαζαν μέχρι πρωίας (ευσεβής πόθοι). Όμως η νύφη της, την επανέφερε στην πραγματικότητα και την παρέπεμψε στο “Sex and the city” με το party στη Μιράντα.

Έτσι λοιπόν ανέτρεξε στο Internet και ενημερώθηκε για την εκδήλωση αυτή (για όσες δε γνωρίζουν μπορούν να ενημερωθούν εδώ). Επειδή όμως στα κουμπάκια δε αρέσουν τα συμβατικά δώρα, το μελαχρινό κουμπί, έστυψε το κεφάλι του τι θα μπορούσε να φτιάξει με τα χεράκια του για να έχει και μεγαλύτερη αξία για το νέο μέλος (για όσες αναρωτιούνται…κοριτσάκι είναι). Αποφάσισε λοιπόν να φτιάξει ένα διακοσμητικό για την κούνια ή για το ταβάνι. Πήρε υλικά και με πολύ όρεξη ξεκίνησε να δημιουργεί.

Είστε έτοιμες να δείτε?

Υλικά
– Χαρτόνια χρωματιστά (μονόχρωμα ή με σχεδιάκια)
– Ψαλίδι
– Κόλλα (εμείς χρησιμοποιήσαμε Βενζινόκολλα Uhu)
– Πετονιά
– Στεφάνι από φελιζόλ (μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Art & Hobby)
Η διαδικασία απλή αλλά απαιτεί λίγο χρόνο.

Αρχικά απλώνετε τα χαρτόνια σας και αποφασίζετε τους συνδυασμούς που θέλετε να κάνετε.

Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα μόμπιλε με συννεφάκια και αερόστατα (σε διαφορετικά μεγέθη).

Έτσι λοιπόν παίρνετε μια κόλλα χαρτί, τη διπλώνετε στη μέση και σχεδιάζετε ένα μισό αερόστατο. Αντίστοιχα κάνετε και για τα συννεφάκια.

Μόλις κόψετε τα  χαρτιά, θα έχετε φτιάξει ένα πατρόν για να μεταφέρετε το κάθε σχέδιο στα χαρτόνια σας. Θα πρέπει να κόψετε  για κάθε σχήμα 6 φορές το ίδιο σχέδιο. (Όπως βλέπετε και στις παραπάνω φωτογραφίες εμείς προσπαθήσαμε να φτιάξουμε 2 διαφορετικά μεγέθη τόσο για  τα αερόστατα (ένα μικρό και ένα μεγάλο) όσο και για τα συννεφάκια. Με αυτό τον τρόπο θα έχει διαφορετική προοπτική όταν θα ολοκληρώσουμε το διακοσμητικό.

Παίρνετε μια μεγάλη ανάσα και ξεκινάτε να κόβετε με προσοχή τα χαρτονάκια σας.

Στις φωτογραφίες βλέπετε τα κομμάτια για ένα αερόστατο και ένα σύννεφο. Ανάλογα πόσο πλούσιο θέλετε να το κάνετε κόβετε και τα αντίστοιχα σετ.

(Από τη χαρά της δημιουργίας και από την κόλλα που μας είχε κολλήσει κάθε δάχτυλο και τρίχα, δε σας έχουμε βγάλει φωτογραφία το στάδιο της κόλλησης.)

Ξεκινάτε και διπλώνετε ελαφρά το σχέδιο του κάθε σχήματος στη μέση. Παίρνετε την κόλλα και κολλάτε μία – μία πλευρά μέχρι να φτιάξετε ένα εξάγωνο (τα 6 σύννεφα μαζί και τα 6 αερόστατα μαζί).
Προσοχή: Πριν ολοκληρώσετε το εξάγωνο θα πρέπει να έχετε κόψει πετονιά (υπολογίστε πόσο θέλετε να είναι το μήκος όταν το κρεμάσετε) για να την  κολλήσετε στο κέντρο του πριν ολοκληρωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Μόλις ολοκληρώσετε, τα αφήνετε μια μέρα να στεγνώσουν καλά-καλά.

Εμείς φτιάξαμε ένα μικρό και ένα μεγάλο αερόστατο, 2 μικρά συννεφάκια και ένα μεγαλύτερο. Σας αρέσουν?

…λίγη ακόμα υπομονή για το τελικό αποτέλεσμα.

Ήρθε η ώρα τώρα να διακοσμήσουμε το στεφάνι. Χρησιμοποιείστε μια χρωματιστή κορδέλα (εμείς διαλέξαμε ροζ μιας και θα είναι κοριτσάκι) για να την τυλίξετε γύρω-γύρω από το στεφάνι. Για να μην σας «γλιστρήσει» η κορδέλα βάλτε λίγη κόλλα.

Μόλις στεγνώσει η κόλλα στο στεφάνι έχετε πλησιάσει στο τέλος της δημιουργίας σας. Αρχίστε να βάζετε ένα – ένα το διακοσμητικό για να δείτε σε ποιο μήκος θέλετε να το δέσετε. Εντάξει – εντάξει…τελειώσαμε…φωνάξτε κάποιον ψηλό να σας το κρατήσει (όσο αντέχει) για να το καμαρώσετε και να κάνετε τυχόν τροποποιήσεις.

Μετά είναι έτοιμο για στόλισμα.

Τι μάθαμε μετά από αυτή την κατασκευή:
– Καλό θα είναι να φορέσετε γάντια για να μην καταλήξετε σαν εμάς με μαύρα χέρια.
– Όταν υπολογίζετε το μήκος της πετονιάς αφήστε λίγο παραπάνω μήπως τελικά το θέλετε πιο μακρύ.
– Μπορείτε αντί για κόλλα να βάλετε ταινίες διπλής όψης (το σκεφτήκαμε μετά αφού είχαμε κολλήσει χέρια- πόδια και ρούχα).
– Τέλος όπως βλέπετε και στο δικό μας καλλιτέχνημα στα αερόστατα μπορείτε να βάλετε διαφορετικά σχέδια σε κάθε πλευρά.

Υ.Γ.
Ελπίζουμε να άρεσε στη μέλλουσα μαμά όσο άρεσε και στο μελαχρινό κουμπί όταν το έφτιαχνε!!
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Ζέτα (φανατική μας θαυμάστρια και κόρη του ξανθιού κουμπακίου). Μας ενημέρωσε για την ονομασία της κατασκευής μας. ΑΝ και 10 χρονών μας έβαλε τα γυαλιά:)


Advertisements