Ετικέτες

, ,


καλημέρα, καλημέρα!

Σας λείψαμε λίγο? Είχαμε χαθεί στο Internet να ψάχνουμε ιδέες που να μας εμπνεύσουν. Τώρα που βγήκαμε πάλι στην επιφάνεια έχουμε μια καλή ψαριά να τη δούμε όλες μαζί.

Αρχικός στόχος μας ήταν η ανανέωση του καναπέ μας, και μιας και δεν υπάρχουν λεφτά, είπαμε να ανανεώσουμε τα αξεσουάρ του, δηλ. τα μαξιλάρια.

Βρήκαμε λοιπόν χαρούμενες και εύκολες ιδέες που θέλουμε κάποια στιγμή να φτιάξουμε και για εμάς.

Φάκελος Μαξιλάρι

Σε ένα site που αγαπάμε και μας αρέσει, marthastewart.com, βρήκαμε μια ιδέα που δε χρειάζεται ραπτομηχανή (μιας και οι περισσότερες δεν έχουμε).

Πηγή: http://www.marthastewart.com/272732/napkin-folded-pillowcases?czone=home/diy-decorating/room-accents&center=277001&gallery=274323&slide=272732

Σύμφωνα με τις οδηγίες προτείνει να βρούμε ένα τετράγωνο ύφασμα περίπου 6 μέτρα. Εμείς όμως μπορεί να έχουμε μικρότερα μαξιλάρια. Για αυτό το λόγο θα σας προτείναμε να μετρήστε το μαξιλάρι σας (το τετράγωνο), να το πολλαπλασιάσετε επι δύο και να βάλτε κάτι ακόμα για να μην σας βγεί μικρότερο. Βρείτε όμορφα και ζωηρά χρώματα (συνδυάστε διαφορετικά χρώματα όπως στη φωτογραφία). Κόψτε το ύφασμα που χρειάζεστε καπροσπαθείστε να κάνετε φάκελο πάνω στο μαξιλάρι σας. Μόλις είστε έτοιμες ενώστε τις άκρες και ράψτε το κουμπί για να στερεώσετε τις άκρες.

Ανθισμένο Μαξιλάρι

Αυτή η τεχνική δείχνει πιο εύκολη μιας και δε χρειάζεται καθόλου ράψιμο. Βρείτε ένα μονόχρωμο μαξιλάρι που έχετε βαρεθεί και δε θέλετε να το πετάξετε. Φτιάξτε λουλούδια με περισευάμενα υφάσματα (ακόμα και απο παλιά σας ρούχα).

Πηγή: http://livingwithlindsay.com/2011/03/diy-rosette-embellished-pillow.html

Αν θέλετε βοήθεια για τον τρόπο που φτιάχνουμε λουλούδια μπορείτε να δείτε την ιδέα που σας είχαμε δείξει με τα χάρτινα λουλούδια. Ακολουθούμε την ίδια τεχνική μόνο που αντί να το κολλήσετε σε κάποιο χαρτόνι, θα κολλήσετε το λουλούδι πάνω σε ένα ύφασμα. Αφού φτιάξετε αρκετά λουλούδια με την ίδια κόλλα θα το κολλήσετε πάνω στο μαξιλάρι.

Αφήστε το να στεγνώσει καλά, μην φύγει κανένας καλεσμένος με ανθισμένη πλάτη.

Μαξιλάρι – Σου στέλνω ένα γράμμα

Άλλη μια εύκολη λύση που δε χρειάζεται να βγάλετε τις βελόνες σας από το κουτί. Βρείτε ένα παλιό μαξιλάρι (πάλι κατά προτίμηση μονόχρωμο) και γράψτε ένα γράμμα, ένα σύνθημα και δώστε το δικό σας στίγμα.

Πηγή: http://witandwhistle.com/2012/01/16/diy-stencil-pillow/

Μπορείτε να βρείτε γραμαμτοσειρές στο internet, να τις τυπώσετε και να κόψετε το περίγραμμα (έτσι θα φτιάξετε το δικό σας stensil). Αν δε έχετε χρόνο, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο Stensil και να γράψετε ότι σας εκφράζει (κατά προτίμηση κάτι χαρούμενο γιατί τα γραπτά μένουν). Αν το χέρι σας πιάνει, μπορείτε κιόλας να ζωγραφίσετε με τα δικά σας γράμματα.

Όποιο τρόπο και αν διαλέξετε περιμένουμε φωτογραφίες 🙂 Καλή επιτυχία!

Advertisements