Όπως σε όλα τα όμορφα πράγματα κάποτε τελειώνουν ..έτσι και στα φυτά μας έρχεται κάποτε το τέλος εποχής!

Θυμάστε τις όμορφες τουλίπες μας?

Μας έδωσαν πολλές όμορφες στιγμές χαράς και περηφάνιας (που καταφέραμε και δε τις ξεράναμε-σαπίσαμε).

Είδαμε τη χαρά της φύσης από κοντά για 6 μήνες. Απο την αρχή που φυτέψαμε τους βολβούς μέχρι τη στιγμή που είδαμε τα πρώτα άνθη. Η καλύτερη βέβαια στιγμή ήταν όταν είχαν όλες ανθοφορίσει και ήταν μια πανδαισία χρωμάτων.

Για να μη σας τα πολυλογούμε.. Αν έχετε φυτέψει και εσείς κάποιους βολβούς τουλίπας και έχουν μαραθεί τα λουλούδια…ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα!

Θα πρέπει να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια και να σκάψετε στο χώμα!!!!

Έχει πολύ πλάκα να κάνεις όλες τις σκανδαλίες που έκανες μικρή…μόνο που δε υπάρχει πλέον η μαμά να σε μαλώσει που έγινες χάλια αλλά η συνείδηση σου που ΣΟΥ υπενθυμίζει πόσο χάλια έχεις γίνει και πρέπει να πλύνεις ότι φόραγες. Και φυσικά να καθαρίσεις  όλοοοο το μπαλκόνι γιατί όσο και να προσέξεις πάντα το χώμα πετάγεται!!

Αν είστε πιο προνοητικές από εμάς, βάλτε γάντια πριν πάρετε τη μεγάλη απόφαση!

Ξεκινήστε και τραβήξτε τα κοτσάνια που έχει απομείνει στη γλάστρα! Όμως μη σταματήστε όταν θεωρείστε ότι τα έχετε βγάλει όλους τους βολβούς. Θα εκπλαγείτε όπως εμείς που ανακαλύψαμε θησαυρό!

Οι περισσότεροι βολβοί είχαν διασπαστεί σε μικρότερους και μικρότερους.

Αφού κοσκινίσετε με τα χέρια σας όλο το χώμα θα δείτε ότι οι βολβοί θα έχουν πολλαπλασιαστεί…εμείς είχαμε φυτέψει καμιά 20αριά και τώρα είδαμε πάνω από 50 βολβούς!

Μη στεναχωριέστε που τελειώσε η εποχή τους γιατί το Σεπτέμβρη θα έχουμε πάλι την ευκαιρία να τους ξαναφυτέψουμε! Αρκεί να τους φυλάξετε σωστά. Βάλτε τα σε ένα χαρτί κουζίνας και αφήστε τους στο ήλιο να στεγνώσουν από την υγρασία του χώματος! Μόλις είστε έτοιμες, βάλτε τα σε μια σακούλα και φυλάξτε τους βολβούς σε σκειρό μέρος (πχ στην αποθήκη).

Ανυπομονούμε να έρθει η στιγμή που θα πάρουν πάλι τη θέση τους στη γλάστρα!!!

Καλό καλοκαίρι!

Advertisements