Ετικέτες

,


Καλή σας μέρα φιλενάδες!

Στη συνέχεια του άρθρου της Δευτέρας έχουμε επανάληψη…ή μάλλον καλύτερα βρήκαμε χρόνο για να φτιάξουμε κάποια από τα άρθρα που σας έχουμε δείξει.

Απαραίτητο συστατικό είναι ο χρόνος και η όρεξη. Ο χρόνος είναι βέβαια κάτι σχετικό μιας και είμαστε στη μεταβατική περίοδο αλλαγής ρούχων από χειμωνιάτικα σε καλοκαιρινά (πόσο βαρετή διαδικασία είναι αυτή?). Αλλά  ας το αναβάλουμε λίγο γιατί μας έχει πιάσει η δημιουργική μας φάση.

Όπως σας είπαμε και προχθές, το Σάββατο κατεβήκαμε στην Αθήνα και μεταξύ καφέ και κουτσομπολιού βρήκαμε και υλικά για τις χειροτεχνίες μας. Έτσι λοιπόν μπήκαμε σε ένα κατάστημα με υλικά για κεντήματα (όχι μη τρομάζετε δε βγήκαμε ακόμα στη σύνταξη για να έχουμε τόσοοο χρόνο) και ζητήσαμε κλωστές για κέντημα. Θέλαμε  να φτιάξουμε τα βραχιολάκια που σας είχαμε δείξει πιο παλιά. Μιας και δε το ξέραμε, μας ενημέρωσε η κυρία του καταστήματος ότι υπάρχει χειμερινή και καλοκαιρινή κολεξιόν στις κλωστές και έτσι μας έδωσε μεταξωτές και γυαλιστερές κλωστές.

Έτσι λοιπόν, χθές μετά από μια γεμάτη μέρα μετά από δουλειά και υποχρεώσεις (βλ. μαγείρεμα, παιδιά, σκυλιά) βρήκαμε χρόνο για εμάς. Για την ψυχοθεραπεία μας βρε παιδί!! (τα beaute μας τα έχουμε προγραμματίσει για σήμερα).

Συγκεντρώσαμε τα υλικά (στο πάτωμα γιατί το υπόλοιπο σπίτι είναι βομβαρδισμένο).

Τα βραχιολάκια τα προμηθευτήκαμε από το Jumbo (1 ή 2 e). Μη σας επηρεάσει το χρώμα τους μιας και στο τέλος δε θα θυμίζει τίποτα το αρχικό.

Υπολογίσαμε στην αρχή πόση κλωστή θα χριεαστούμε…Για σιγουρία βάλτε 1,50μέτρο (καλύτερα να περισεύει παρά να χρειαστεί να το ξαναφτιάξουμε).

Μετά φτιάξαμε τον κόμπο με τις δυο διαφορετικές κλωστές. Στο άρθρο που είχαμε βρει ανέφερε ότι μπορείτε να το κολλήσετε πάνω στο βραχιόλι με κόλλα. Απο εμπειρία σας λέμε ότι δε χρειάζεται (αρκεί ο κόμπος να είναι γερός).

Και ξεκινάμε με μουσική και όρεξη να κάνουμε τους κόμπους. Ααααα για να μην το ξεχάσουμε…. αν σκέφτεστε που θα στερεώσετε το βραχιόλι για να το φτιάξετε, έχουμε να σας προτείνουμε το Peugeot 2 (στα πόδια σας καλέεε).

Στην εικόνα που σας είχαμε δείξει έδειχνε πως κάνει τους κόμπους σε ζωγραφιά. Μπορεί να ήταν η νύστα μπορεί και η βαφή στο μαλλί (ξανθό σαντρέ)  μας πήρε κάποια ώρα να καταλάβουμε πως γίνονται παράλληλα τα 2 χρώματα. Για αυτό το λόγο σας δείχνουμε τους κόμπους παρακάτω. (είναι λίγο θολή γιατί δε έχουμε 3 χέρια:))

Έτσι λοιπόν περνάει χαρούμενα η ώρα και όλο το άγχος και το στρες εξαφανίζεται…και έρχεται το νέο μας καλλιτέχνημα. Αχ δε είναι πολύ όμορφο???
(τουλάχιστον εμάς μας ξετρέλανε).

Σαν γνήσια παιδιά κουμπιά, και παρόλο που η ώρα είχε περάσει, αποφασίσαμε να βάλουμε και τη δικιά μας πινελιά….Ναι ναι έχουμε ένα σύνδρομο μαζωχισμού (μιας και η ώρα είχε φτάσει αρκετά μετά τις αργάμιση). Πήραμε λοιπόν τα ίδια υλικά και ανάμεσα στους κόμπους βάζαμε χάντρες. Και εκεί που είχαμε αποφασίσει να το τελειώσουμε αύριο (ποιος θα ξύπναγε το πρωί)…. δεν αντέξαμε να περιμένουμε και το ολοκληρώσαμε για να σας το δείξουμε!!!!!

Backstage:
1. Για να μην μπερδεύονται οι κλωστές και γίνουν κόμπος, μαζέψτε την κλωστή που περισσεύει και βάλτε ένα τσιμπιδάκι.
2. τα βραχιόλια που φτιάξαμε είναι με 2 κόμπους τη φορά από κάθε χρώμα. Αν θέλετε κάνετε δοκιμές γιατί μπορεί να το θέλετε πιο λεπτό ριγέ (ένα κόμπο τη φορά) ή πιο χοντρό ριγέ (τρείς κόμπους τη φορά).

Σήμερα λέμε να φτιάξουμε και άλλα για να τα φοράμε όλαααα μαζί…….Όπως μας είπε και μια φίλη μας το αποτέλεσμα είναι κάπως έθνικ αλλά σίγουρα εντυπωσιακό!!!

Σας άρεσε? Φτιάξτε και εσείς και περιμένουμε υλικό για να αναρτήσουμε!!

Advertisements