Καλησπέρα, καλησπέρα…είσαστε καλά? Είσαστε όσο χαρούμενες και ανανεωμένες όσο εμείς? Έχει έρθει η άνοιξη  για τα καλά  και το καλοκαίρι έχει πλησιάσει τόσο πολύ που σχεδόν έχουμε βάλει το μαγιό μας. Δε μας πειράζει που είναι Δευτέρα γιατί η ανοιξιάτικη θέα έξω από το παράθυρο μας βοηθάει να ταξιδεύουμε.

Μιας και αύριο είναι Πρωτομαγιά…όχι όχι δε θα σας μιλήσουμε για την Παγκόσμια Μέρα των Εργατών αφού και έχουμε μπουχτίσει από πολιτικά αυτές τις μέρες αλλά για τη αρχή της άνοιξης. Όπως διαβάσαμε στο wikipedia, η πρώτη ημέρα του Μαΐου βρίσκεται ανάμεσα στην Εαρινή Ισημερία και το Θερινό Ηλιοστάσιο, οπότε είναι η αρχή της αγαπημένης μας εποχής (της άνοιξης).

Όπως λοιπόν συνηθίζεται, την μέρα αυτή, φτιάχνουμε στεφάνια με λουλούδια και τα κρεμάμε στο μπαλκόνι μας. Εμείς, σαν παιδιά κουμπιά, είπαμε να κάνουμε εναλλακτικό στεφάνι για να στολίσετε γενικότερα το σπίτι σας:)

Φρουτένιο στεφάνι

Το είδαμε και το λατρέψαμε…ένα στεφάνι από φρούτα!Εύκολο αλλά θέλει υπομονή μέχρι να αποξηραθούν τα φρούτα (πιθανόν να μην προλάβετε την Πρωτομαγιά αλλά δε πειράζει). Πέρνετε μήλο, πορτοκάλι ή ακόμα και λεμόνι και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα αφήνετε στον ήλιο να στεγνώσουν καλά και μόλις είναι έτοιμα τα ψεκάζετε με λακ (για να μην τραβήξουμε όλα τα μαμούνια της γειτονιάς στο στεφανάκι μας). Μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία πέρνετε σύρμα και τα περνάτε ένα ένα προσπαθώντας να φτιάξετε σχήμα στεφανιού. Βάλτε κορδέλα για να το κρεμάσετε και είστε έτοιμες!

Πηγή: http://olliebollies.blogspot.com/2009/10/appelkrans.html

Χάρτινο Στεφάνι

Η πρόταση αυτή είναι σίγουρα διαφορετική και αντέχει στο χρόνο (εκτός αν κιτρινίσει το χαρτί). Την τεχνική για να φτιάξουμε λουλουδια από εφημερίδα την έχουμε δοκιμάσει και έχουμε φτιάξει μπουκέτα για το βάζο του σπιτιού μας. Είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα!

Χρειάζεστε εφημερίδα, ψαλίδι, κόλλα και χαρτόνι.Τα ετοιμάσατε?Πάμε..

Κόβετε την εφημερίδα με τον τρόπο που βλέπετε παρακάτω..

Ξεκινάτε και τυλίγετε το κομμένο χαρτί όπως θα δείτε..

Πηγή: http://www.bystephanielynn.com/2010/11/diy-faux-curled-rosewood-wreath-made.html

Μπορείτε να φτιάξετε διαφορετικά μεγέθη και πολλά για να έχουμε ένα πλούσιο αποτέλεσμα…

Πάρτε χαρτονί και κόψτε ένα στεφάνι. Οκ μέχρι εδώ? Φτάνουμε στο τέλος:) Τοποθετείστε τα χάρτινα λουλουδια πάνω στο χαρτονένιο στεφάνι. Μόλις βρείτε το τελικό αποτέλεσμα που σας ικανοποιεί..απλά κολλήστε τα! Αφήστε το για καλό και για κακό μια μέρα να στεγνώσει και κρεμάστε το με κορδέλα όπου σας αρέσει!

Καλή Πρωτομαγιά και Καλή άνοιξη!

Advertisements