Ετικέτες

,


Δυστυχώς για όλους μας οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι…όμως εδώ στην κουμποπαρέα δεν πτοούμαστε και ψάχνουμε, βρίσκουμε και μοιραζόμαστε μαζί σας εύκολες λύσεις για οικονομική ανανέωση της γκαρνταρόμπας σας.

Το χειμώνα λοιπόν, είχα βρει μια πολύ ωραία ιδέα να μεταμορφώσεις τις κλασσικές καθημερινές σου μπαλαρίνες σε βραδινές. Τότε δεν είχαμε ακόμα το koumpaki μας και την ιδέα μας αυτή, την φιλοξένησε στο blog της  η καλή μας φίλη Σοφία 🙂

Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε να βρούμε αντίστοιχες ιδέες για τα καλοκαιρινά μας παπουτσάκια. Για να ανανεωθούμε λίγο και να χαρούμε τις νέες μας μπαλαρίνες (σαν να ήταν καινούργιες).

Όλες μας έχουμε στην παπουτσοθήκη μας τις λεγόμενες «μπαλαρίνες» (όχι τις χορεύτριες καλέ, τις άλλες που φοράμε στα ποδαράκια μας και πετάμε…:)), άλλες πολλές άλλες λίγες, σε πολλά χρώματα και σχέδια. Αν έχετε λοιπόν την όρεξη και προπάντων την διάθεση ελάτε να δούμε μαζί πόσες πολλές παραλλαγές (σήμερα θα δούμε την πρώτη) μπορούμε να κάνουμε για να ανανεώσουμε τις παλιές μας «μπαλαρίνες» και όχι μόνο, εύκολα και με μικρό κόστος, πάνω απ΄ όλα!!

Ιδέα 1η πηγή:http://www.cwfrosting.com/

Θα χρειαστούμε

  • 1 ζευγάρι μπαλαρίνες κατά προτίμηση πλαστικές
  •  Ακρυλική βαφή στο χρώμα που θέλετε
  • Λευκή κιμωλία σε σκόνη
  • κόλλα για δέρμα
  • τσόχα σε ότι χρώματα θέλετε για να το συνδιάσετε με το σύνολο του παπουτσιού

Ας ξεκινήσουμε την υλοποίηση:

Πρώτα θα πρέπει να ετοιμάσουμε την βαφή τύπου μαυροπίνακα (για αυτό και η σκόνη του γύψου). Η αναλογία είναι 1 κούπα ακρυλική βαφή – μια κουταλιά της σούπας σκόνη κιμωλίας. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε να βάφουμε τα παπουτσάκια μας.

Μην περιμένετε με την πρώτη επικάλυψη να είναι έτοιμα…θέλει υπομονή, οπότε αφήστε τα για λίγα λεπτά να στεγνώσουν και περάστε την δεύτερη επικάλυψη.

Αμ…δεν τελειώσατε ακόμα…δεν είπαμε ότι πρέπει να έχουμε υπομονή…το καλό πράγμα αργεί. Θα πρέπει λοιπόν να επαναλάβετε αυτή την διαδικασία τουλάχιστον ακόμα 4 φορές.

Στο διάστημα που περιμένετε να στεγνώσουν τα παπουτσάκια σας (όχι δεν θα καθαρίσετε την στάχτη από το τζάκι..δεν είστε σταχτοπούτες, αν και ωραία θα ήταν, μιας – όπως και όλα τα παραμύθια – έχει happy end). Νομίζουμε όμως ότι ξεφύγαμε από το θέμα μας, οπότε ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα και να δούμε τι πρέπει να κάνουμε ακόμα. Α, ναι θυμηθήκαμε… θα ετοιμάσετε τα λουλουδάκια που θα στολίσουν τα παπούτσια σας!!
Κόψτε την χρωματιστή τσόχα της επιλογής σας, σε 5 ίσια κομμάτια με την μορφή ροδοπετάλων. Επαναλάβετε την διαδικασία αυτή με ένα άλλο χρώμα τσόχας κάνοντας τα φυλλαράκια λίγο πιο μικρά. Στην συνέχεια κόψτε ένα στρογγυλό κομμάτι τσόχας και κολλήστε πάνω πρώτα τα μεγάλα φύλλα και από πάνω τα μικρότερα. Στην μέση του λουλουδιού μπορείτε να βάλετε είτε κουμπάκια (τι άλλο θα προτείναμε) ή μικρότερα κομμάτια χρωματιστής τσόχας ή χάντρες της αρεσκείας σας. Κολλήστε τα πάνω στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού σας και είστε έτοιμες.

Είμαστε σίγουρες ότι θα καταπλήξετε.. όλες σας οι φίλες θα σας ρωτάνε που τα αγοράσατε.

Υ.Γ μπορεί εμείς να μην τα βάψαμε, αλλά κάναμε μια μικρή παραλλαγή στις δικές μας μπαλαρίνες…σας τις παρουσιάζουμε αλλά μην είστε πολύ αυστηροί κριτές είναι η πρώτη μας απόπειρα 🙂

Κ Α Λ Η   Σ Α Σ   Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α  !!

Advertisements