Ετικέτες

, ,


Μια όμορφη μέρα αποφασίζουμε να κάνουμε τραπέζι για φίλους ή για την οικογένεια…Θέλουμε να εντυπωσιάσουμε με τη μαγειρική μας και με τη φιλοξενία μας. Ξεκινάμε να κάνουμε μια μεγάλη λίστα με το τι θα φτιάξουμε (από ορεκτικά μέχρι γλυκά), τι πρέπει να αγοράσουμε και πάει λέγοντας.

Εξαντλούμαστε μέχρι τελικής πτώσεως για να τα έχουμε όλα έτοιμα στην ώρα τους και έρχεται η ώρα να στολίσουμε το τραπέζι στο οποίο θα απολαύσουμε ότι έχουμε μαγειρέψει!!! Το λεγόμενο art de la table ..(έτσι δε μας το έλεγε και η γιαγιά μας από μικρά?)

Μας πιάνει πανικός …δεξιά το πηρούνι και αριστερά το μαχαίρι??? Μα γιατί πάντα να το μπερδεύουμε?? Πέρνουμε τη βοήθεια του κοινού (μαμά) και μας ενημερώνει λέγοντας φυσικά «μα πότε θα το μάθεις??» (τελικά είναι αριστρερά το πηρούνι και δεξιά το μαχαίρι:) θα το γράψω κάπου για να το θυμάμαι).

Ανοίγουμε το ντουλάπι με τα καλά σερβίτσια και ποτήρια και τα βάζουμε στο τραπέζι (στο κέντρο ..εύκολο ε???). Τώρα είναι η στιγμή που θέλουμε να βάλουμε τις πετσέτες πάνω σε κάθε πιάτο και θυμόμαστε ότι αυτό το άχρηστο στρογγυλό πράγμα που βλέπαμε σε μαγαζιά με είδη σπιτού τελικά έχει μια χρηστικότητα (πάντα μου άρεσε να δοκιμάζω να δω αν χωράει να περάσει το χερι μου και μετά το άφηνα αδιάφορη αφού δε έμπαινε με τίποτα). Τέτοια ώρα τι κάνουμε (που λέει και η διαφήμιση)??

Σας έχουμε τη λύση για να μη βρεθείτε στην αντίστοιχη θέση. Θα φτιάξουμε μόνες μας όπως το θέλουμε. Με όποια χρώματα μας αρέσει και με όποια θέμα θέλουμε (για χειμώνα, καλοκαίρι ή για γιορτές). όπως θα δείτε παρακάτω είναι τόσο εύκολο που νομίζω ότι θα αποκτήσουμε μεγάλη συλλογή.

To άρθρο που μας ενέπνευσε αναφέρει ότι σα βάση χρησιμοποιεί πλαστικό μπουκάλι. Εμείς όμως προτείνουμε να πάρετε ρολό από το χαρτί υγείας. Είναι στη σωστή διάμετρο και πιο εύκολα κόβεται.

Αρχικά πέρνουμε το ρολό και το κόβουμε στα 2. Πέρνουμε την κόλλα και φαντασία και ξεκινάμε.

Μέθοδος decoupage

Σας είχαμε δείξει την τεχνική σε προηγούμενο άρθρο πως να φτιάξετε κοσμηματοθήκη. Με την ίδια λογική μπορούμε να βάλουμε εφημερίδα (μια μοντέρνα εκδοχή) ή ακόμα και ένα χαρτί περιτυλίγματος που μας αρέσει.

Μέθοδος με κορδέλες

Για την τεχνική αυτή δε χρειάζεστε απαραίτητα κόλλα decoupage αλλά μια οποιαδήποτε κόλλα. Ξεκινήστε σταδιακά και απλώστε λίγη κόλλα και τυλίξτε τις κορδέλες τμηματικά. Μόλις τελειώστε το ένα κομμάτι συνεχίστε στο υπόλοιπο (για να μην στεγνώσει η κόλλα μας).

Μπορείτε να βάλετε διαφορετικά χρώματα για άντρες και γυναίκες. Ακόμα μπορείτε να βάλετε μαλλί πλεξίματος,, όπως στη πρώτη φωτογραφία,  αν και αυτή την εποχή κάθε αναφορά στη λέξη μαλλί μας φέρνει αλλεργία (ας το δοκιμάσουμε το φθινόπωρο που θα έχουμε χορτάσει από ζέστη).

Τέλος μπορείτε να κολλήσετε πάνω ότι θέλετε. Από χάντρες μέχρι κοχύλια που μαζεύουμε κάθε καλοκαίρι και απλά τα κρατάμε σε κάποια σακούλα.

Ελπίζουμε να σας άρεσε:)

Advertisements