Σήμερα, σας έχουμε ακόμα μια συνταγή, μάλλον από τύψεις καθώς σας έχουμε παραμελήσει αυτή την εβδομάδα, όμως δεν είναι αλήθεια…και το ξερετε!! Αυτή την εβδομάδα έχουμε αποσυντονιστεί λιγουλάκι, καθώς το ένα κουμπάκι είναι με πυρετό και το άλλο με περιορισμένη πρόσβαση στο internet.

Ευτυχώς που έχουμε καλές φίλες για να βοηθάνε!!! Έτσι η σημερινή συνταγή είναι της φίλης μας Ιωάννα, που μας  παρουσιάζει μια συνταγή δική της έμπνευσης!!!

Ας την απολαύσουμε!!!

Έχετε αφήσει ποτέ την φαντασία σας ελεύθερη στην μαγειρική

Ε λοιπόν! Εγώ το έκανα! Και το κάνω αρκετά συχνά. Δεν θέλω να περιαυτολογήσω αλλά 99% το αποτέλεσμα είναι κάθε άλλο παρά απογοητευτικό! Χρειάζεται όμως μεράκι και μια μικρή εμπειρία… 15 χρόνια νοικοκυρά…έχω κάνει στο παρελθόν ουκ και λίγες αποτυχημένες προσπάθειες!

Έτσι λοιπόν έκανα και πριν λίγες μέρες (δεν εννοώ αποτυχημένη προσπάθεια ντε!)…
Ξεκίνησα να φτιάξω κάτι πολύ απλό.. το οποίο όμως επειδή είχα όρεξη να «δημιουργήσω» μετατράπηκε σε λίγο πιο σύνθετο! Και επειδή το αποτέλεσμα ήταν τόσο νόστιμο και λαχταριστό θα το μοιραστώ μαζί σας! Έτσι… για να εντυπωσιάσετε εκείνους που θα μοιραστείτε το τραπέζι σας!

Η κεντρική ιδέα ήταν να φτιάξω «ντοματαύγολο» (όπως λέγεται στην Χαλκίδα) με λουκάνικα. ‘Η αλλιώς στραπατσάδα. Χμμ πολύ συνηθισμένη γεύση όμως…
Ανοίγω λοιπόν το ψυγείο να δω τι άλλο έχω που θα μπορούσα να προσθέσω για να γίνει πιο sexyκαι πικάντικο το φαγητό μου! Και σαν καλή φίλη με τα λαχανικά, βρήκα μπόλικα από δαύτα! Super! Βάζουμε μουσικούλα και ξεκινάμε γερά και δυνατά!

Ψιλοκόβουμε και τηγανίζουμε, σε ελαιόλαδο φυσικά, λουκάνικα χωριάτικα (όσα περισσότερα μυρωδικά έχουν, τόσο το καλύτερο!)  Τα συγκεκριμένα ήταν hand made by my parents χωρίς λίπη και με πλούσιο άρωμα από βότανα και λαχανικά. Ξέρω ξέρω! Τι σας λεω τώρα! Μπορείτε αντίστοιχα όμως να χρησιμοποιήσετε στη συνταγή λουκάνικα από κρεοπωλείο.
Α! Μην το ξεχάσω. Το τηγάνι καλό θα ήταν να είναι αντικολλητικό γιατί τα λουκάνικα συνήθως «πιάνουν» λιγάκι.

Προσθέτετε 2 μεγάλα καρότα τριμμένα στο MULTY.

Παράλληλα εσείς ετοιμάζετε σε ένα μπολ 6 αυγά χτυπητά με 400 γρ. φέτα.
Κόβετε σε λεπτές λωρίδες 2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης και μία πράσινη.

Αφού τηγανιστούν τα λουκάνικα (καλό θα ήταν να κρατάνε λίγο) χύνετε το λάδι που έχει περισσέψει σε ένα μπουκάλι (για οικολογικούς λόγους) και προσθέτετε στο τηγάνι ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνετε να ροδίσει καλά μέχρι να αλλάξει το χρώμα του και να καραμελώσει για να δώσει όλη του την νοστιμιά και την γλύκα στο φαγητό μας!

Έπειτα προσθέτετε τις πιπεριές και ανακατεύετε. Εκεί αρχίζει να μοσχομυρίζει το σπίτι!

Αποφλοιώνετε και λιώνετε στο MULTY 2-3 κόκκινες ζουμερές ντοματούλες τις οποίες προσθέτετε και αυτές στο τηγάνι.

Αφού βράσει και σωθούν τα υγρά της ντομάτας προσθέτετε μια γερή χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και άλλη μία χούφτα ψιλοκομμένο σέλινο. Τα μυρωδικά αυτά δεν θέλουν πολύ βράσιμο γιατί χάνεται η γεύση τους και οι βιταμίνες τους! 2 λεπτά είναι αρκετά!

Προσθέτετε τα αυγά με την φέτα και ανακατεύετε.

Αφού ψηθεί το αυγό (περίπου 3 λεπτά) προσθέτετε και τα μαγικά μυρωδικά που θα απογειώσουν  το φαγητό μας!

Κλείνετε το μάτι, (όχι στον απέναντι γείτονα που έχει βγει στο μπαλκόνι από τις μυρωδιές… αλλά τις κουζίνας το μάτι!!!) και ρίχνετε κέτσαπ (η οποία και αυτή έχει την ιδιότητα να εξαφανίζεται η πλούσια γεύση της εάν μαγειρευτεί), κάρυ, τζιντζερ, Tabasco, τσίλι, πάπρικα γλυκιά, και φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι.

Αλάτι δεν είναι απαραίτητο διότι είναι η φέτα αρμυρή… Α! Και μια συμβουλή φίλες μου!

Δοκιμάστε το αλάτι Μεσολογγίου! Είναι καθαρό αλάτι χωρίς χημικά και η τιμή του έχει ελάχιστη διαφορά από τα υπόλοιπα αλάτια που κυκλοφορούν στο Super Market. Θα το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Και ιδού το κατόρθωμα…ή αλλιώς η μαγεία στο πιάτο σας! Καλή σας όρεξη!!!

Advertisements