Αγαπητοί μου …..

Σήμερα σας έχω συνταγούλα που φτιάχνεται σε δέκα λεπτά και τρώγεται σε λιγότερο!!!

Τυροπιτούλα… αγάπη μου

Τα υλικά μας

  • 1 πακέτο έτοιμο φύλλο κουρού ή χωριάτικο για πίτες
  • ½ κιλό φέτα
  • 350 gr παρμεζάνα
  • 200 gr regato
  • 200gr τυρί κρέμα
  • ½ κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα γάλα εβαπορέ ίσως και λίγο παραπάνω (θα το δείτε με το μάτι.)
  • Μείγμα κόκκινων πιπεριών
  • Ελαιόλαδο ή βούτυρο για το ταψί

Πως φτιάχνεται

Σε μία μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα τυριά, τα αυγά και το γάλα έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε απο πάνω τον άνηθο και τα πιπέρια και ανακατεύουμε ξανά.

Σε ένα χαμηλό ταψάκι για πίτες ή σε ένα πυρέξ απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο ή βούτηρο  και τοποθετούμε με ευλάβεια το ένα φύλλο (θα πρεπει το μέγεθος του ταψιού να είναι τέτοιο ώστε το φύλλο λίγο  να προεξέχει)

Αδειάζουμε το περιεχόμενο της λεκάνης απο πάνω και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Τέλος καπακώνουμε και με το άλλο φύλλο και κλείνουμε περίτεχνα τις άκρες σαν κορδονάκι

Χαράζουμε ελαφρώς την πίτα και τη ραντίζουμε με λίγο νεράκι ή γάλα . Την ψήνουμε για καμια ώρα στους 200 σε αέρα τοποθετώντας την κάτω -κάτω στο φούρνο μας.

Καλή σας όρεξη!!!

Αγαπητοί …εάν σας αρέσουν  τα ζοριλίκια μπορείτε να ανοίξετε και φύλλο, κακά τα ψέμματα είναι πολύ πιο νόστιμο….αλλά παίρνει πάνω από δέκα λεπτά…

  • 2 ½ κούπες. σκληρό αλεύρι μύλων Αγίου Γεωργίου-Το έχω κάνει και με άλλη μάρκα αλευρι, με αυτο γίνεται πιο τραγανό το φύλλο
  • 3 κ.γ baking powder
  • 1 κούπα γιαούρτι παγωμένο
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ παγωμένο βούτυρο
  • 8 κ.σ κρύο νερό …περίπου θα το δείτε και με το μάτι)

Ζυμώστε τα υλικά σε μία λεκάνη, θα είστε έτοιμοι όταν η ζύμη θα είναι λεία και μαλακή

Με τη ζύμη φτιάξτε μία μπάλα, τυλίξτε τη με μεβράνη και βάλε τη καμια ώρα στο ψυγείο να πάρει τα ίσα της.

Χωρίστε σε 2 μπάλες, ανοίξτε τα αντίστοιχα δύο φύλλα και  απο’ δώ παν και οι άλλοι… Εάν δεν έχετε πλάστη ανοίξτε τα φύλλα με ενα γυάλινο μπουκάλι …μια χαρα δουλεία κάνει..