Ετικέτες

,


Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα!!

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία μας στην παρασκευή των πασχαλινών τσουρεκιών. Όποιος έχει υπομονή…γιατί πιστέψτε μας χρειάζεται, μπορεί να το προσπαθήσει!!!

Τα υλικά μας

Ας ξεκινήσουμε…

Διαλύστε την μαγιά σε χλιαρό νερό και προσθέστε λίγο από το αλεύρι για να γίνει πηχτός χηλός. Αφήστε την σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει (σχεδόν θα διπλασιαστεί)

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπωλ τη ζάχαρη, το αλάτι, τα μυρωδικά και το καλαμποκέλαιο.

Ρίξτε το καυτό γάλα και ανακατέψτε.

Προσθέστε τα αυγά ένα – ένα και δουλέψτε με τα χέρια, σπάζοντας κάθε φορά τα κροκάδια των αυγών μέχρι να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

Στην συνέχεια προσθέστε τη φουσκωμένη μαγιά και δουλέψτε καλά μέχρι να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Ρίξτε το αλεύρι σε δόσεις και δουλέψτε με τα χέρια ώσπου να γίνει μια ομοιογενής μάζα (πιθανά να μην χρειαστεί όλο το αλεύρι)

Αν δείτε ότι δυσκολεύεστε στο ζύμωμα πάρτε την βοήθεια του κοινού … όπως κάναμε εμείς.

Πάρτε το ζεστό βούτυρο με τις χούφτες σας λίγο – λίγο και ρίχνοντας πάνω στη ζύμη διπλώστε την πολλές φορές χωρίς να ζυμώνετε, ώσπου να τελειώσει όλο το βούτυρο. Μην περιμένετε να απορροφηθεί όλο το βούτυρο μέχρι να ρίξετε το επόμενο. Δεν πρέπει να παιδέψετε πολύ την ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι ζεστή, απαλή και βουτυρωμένη. Το βούτυρο θα απορροφηθεί καθώς φουσκώνει.

Στην συνέχεια σκεπάστε την και αφήστε την σε ζεστό μέρος και αφήστε την για περίπου 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε ύψος. Η ζύμη σας θα είναι έτοιμη όταν την πατάτε και φαίνεται το αποτύπωμα.

Χωρίς να ζυμώσετε χωρίστε την και πλάστε χοντρά κορδόνια έτσι ώστε να κάνετε κοτσίδες.

Σκεπάστε τα πάλι, ή τοποθετήστε τα μέσα στο φούρνο (χωρίς να τον ανάψετε) μέχρι να διπλασιαστούν πάλι σε ύψος και αλείψτε την με αυγό.  Στην συνέχεια τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20′ με 25′.

Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!!!

και μην ξεχνάτε…πριν ξεκινήσετε οπλιστείτε με υπομονή!!!!

Καλή επιτυχία και καλό πάσχα σε όλους!!

Advertisements