Ετικέτες

,


Πέρασα μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, θέλω όμως να τα αφήσω όλα πίσω μου πια..

Για την ακρίβεια…  θέλω να κάνω ένα διπλό άξελ, ένα τριπλό τόλουμπ και να αναφωνήσω υστερικά ….. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!!!! Έπειτα, αναμαλλιασμένη και βαθύτατα ανακουφισμένη…ελπίζω χωρίς σπασμένα πλευρά….να σηκωθώ και να ξεκινήσω το Σαββατοκύριακο μου…!

Η συνταγή αυτή γεννήθηκε ένα Σαββατόβραδο που καθόμασταν σπίτι με την αδελφή μου. Η αδελφή μου, έχει ταλέντο να κάνει καλά άρρωστους ανθρώπους και να φτιάχνει χειροποίητα στολίδια και κατασκευές για το σπίτι.

Εκείνο το βράδυ, είχαμε  πολύ όρεξη για βόλτα, αλλά με την όρεξη μείναμε, αφού στο μέσα δωμάτιο κοιμόταν ένας πανέμορφος πειναλέος νέος  που κάθε δύο ώρες ξυπνούσε για γάλα…  έτσι λοιπόν και εμείς… το ρίξαμε στη δημιουργική κουζίνα.

Φτιάξαμε ένα γλυκό και ένα φαγητό. Το γλυκό ήταν τόσο δημιουργικό …που  δεν το έφαγε ούτε ο σκύλος,. Το φαγητό όμως έκανε πάταγο!!!

Ο πειναλέος νέος που τότε κοιμόταν και ανέδυε «μωρουδίλα» …σε όλο το σπίτι..μεγάλωσε και τώρα διαλύει όλο το σπίτι.

Αφιερώνω λοιπόν και εγώ τη συνταγή μου στο δίχρονο αντράκι μου..!!

Κοτόπουλο του Βασίλη και της Ξενούλας…

Τα υλικά μας:

  • 1 συσκευασία φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο (περίπου 800gr)
  • 1 πράσινη μεγάλη πιπεριά
  • 2 πιπεριές κέρατο (ανοιχτό πράσινο)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ κούπα, λευκό κρασί
  • ½ κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
  • 1 κούπα φρεσκοστυμμένο  χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.σ μέλι
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Δεντρολίβανο
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Πως το φτιάχνουμε

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το στεγνώνουμε και το βάζουμε μέσα σε μία λεκάνη.

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα βάζουμε και αυτά μαζί.

Ρίχνουμε και το κρασί. (εάν πίνετε και κανένα ποτηράκι παράλληλα γίνεται πιο νόστιμο)

Μέσα στο multiβάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι.. και του δίνουμε να καταλάβει, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τα ρίχνουμε και αυτά στη λεκάνη και στο τέλος βάζουμε και τα μυρωδικά μας. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και  δεντρολίβανο.

Ανακατεύουμε καλά – καλά και καλύπτουμε τη λεκάνη με μεμβράνη. Την αφήνουμε τουλάχιστον για ένα δίωρο στο ψυγείο. Επαναλαμβάνω πως εάν το αφήσουμε όλη νύχτα θα γίνει λουκούμι.

Δύο ώρες μετά ή το επόμενο πρωί ,παίρνουμε τη λεκάνη από το ψυγείο και αδειάζουμε το περιεχόμενο  σε ένα πήλινο.

Προσέχουμε να πέσουν τόσα υγρά ώστε η επιφάνεια του κοτόπουλου να είναι ακάλυπτη. Σκεπάζουμε με ασημόχαρτο. Το ασημόχαρτο το τρυπάμε εδώ και εκεί για να παίρνει αέρα το φαγητό και το ψήνουμε για είκοσι λεπτά στον αέρα στους 180ο   σκεπασμένο και μετά   ανοικτό για περίπου μισή ώρα ακόμα.

Τώρα θα κάνουμε το κόλπο μας…

Μόλις είναι έτοιμο βάζουμε λεπτά κομμάτια  παρμεζάνας πάνω στο κοτόπουλο και  το αφήνουμε άλλα 10-15  λεπτάκια στο φούρνο, με το φούρνο όμως κλειστό….

Ειλικρινά είναι θεϊκό έδεσμα …..!!!

koumpaki 2,είναι η συνταγή που μου ζητούσες ….περιμένω εντυπώσεις

Καλό Σαββατοκύριακό, εγώ σας αφήνω γιατί άκουσα τον Αλέξη Κωστάλα να με φωνάζει!!!!

Advertisements