Καλημέρα σας! Αφορμή για το σημερινό άρθρο είναι μια μαγική εικόνα που αντίκρυσα πριν 2 μέρες στο μπαλκόνι (κουμπάκι 2).

Ας τα πάρουμε από την αρχή…κάπου μέσα στον Οκτώβρη, φύτεψα μέσα σε μια γλάστα διάφορους βολβούς τουλίπας (που μου είχε φέρει ο καλός μου από Ολλανδία). Για αρκετούς μήνες πότιζα τις γλάστρες, δηλαδή το χώμα, χωρίς να βλέπω κάποιο αποτέλεσμα. Όμως, μια μέρα, είδα ξαφνικά να ξεπετάγεται κάτι πράσινο μέσα στο χώμα και είπα ότι οι κόποι μου δε πήγαιναν χαμένοι. Για να μη σας κουράζω με λεπτομέριες πριν λίγες μέρες όταν πήγα στο μπαλκόνι είδα τη χαρά της φύσης…Είναι η στιγμή που βλέπεις τα λουλούδια να ανθίζουν και αισθάνεσαι τόση χαρά.

Δεν είναι πολύ όμορφα τα χρώματα??

Με αυτό το έναυσμα αρχίσαμε να ψάχνουμε ιδέες για να στολίσουμε εξωτερικά τις γλάστρες μας. Γιατί ως γνωστό με το βασιλικό, στολίζεται και η γλάστρα:)

Αλλάξτε χρώμα στις γλάστρες

Δείτε τις ιδέες που μας άρεσαν πιο πολύ… Τι χρειάζεστε? Μπογιά ή σπρέι, χαρτοταινίες και φυσικά έμπνευση!!!

Εύκολο και γρήγορο. Κολλήστε κάθετα τις ταινίες και ψεκάστε (ή βάψτε) τη γλάστρα. Μόλις στεγνώσει αφαιρέστε τις ταινίες και voila…

Πηγή: http://www.bhg.com/gardening/design/projects/easy-diy-garden-accents/?sssdmh=dm17.537168&esrc=nwcu071211k&email=3571123356#page=10

Βάλτε ταινία μόνο στο γείσο της γλάστρας και βάψτε το υπόλοιπο μέρος της. Διαλέξτε διαφορερικά χρώματα για να υπάρχει πανδαισία χρωμάτων:)

Πηγή: http://shannoneileenblog.typepad.com/happiness-is/2010/05/diy-off-the-wall-suspended-gardens.html

Αν σας αρέσουν τα γεωμετρικά σχήματα δοκιμάστε να κάνετε τρίγωνα ή στοργγυλά σχήματα. Κόψτε την ταινία στα σχήματα που θέλετε και κολλήστε τα πάνω στη γλάστρα και ψεκάστε, σκουπίστε και τελειώσατε. Μόλις στεγνώσει η μπογία αφαιρέστε προσεκτικά τις ταινίες.

Πηγή: http://www.designsponge.com/2010/04/diy-project-garden-pot-pick-me-up.html

Σύντομα θα σας έχουμε και νέες ιδέες για το μπαλκόνι ή κήπο σας…όταν βρούμε χρόνο να το φτιάξουμε και εμείς!

Advertisements