Πασχαλινά Αυγά (εναλλακτικοί τρόποι για βάψιμο)
Θυμόμαστε όλες/όλοι, ότι κάθε Μ. Πέμπτη ή Μ. Σάββατο καθόμασταν με τις μαμάδες ή τις γιαγιάδες μας για να στολίσουμε και να βάψουμε τα πασχαλινά αυγά. Συνήθως, τα βάφαμε κόκκινα, κολλούσαμε χαλκομανίες ή πριν τα βάψουμε βάζαμε ένα φυλλαράκι (συνήθως από μαϊντανό) το τυλίγαμε με καλσόν που είχαμε κόψει και μετά το βουτούσαμε στην κόκκινη μπογιά. Όταν στέγνωνε, το αποτέλεσμα θεαματικό.

Εμείς θα ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα…

Αυγά με ταινίες

Διαλέξτε άσπρα αυγά. Πάρτε όμορφες χρωματιστές αυτοκόλλητες ταινίες. Βράστε τα αυγά αρκετά καλά. Όταν κρυώσουν κολλήστε τις ταινίες πάνω. Αυτά τα αυγά δε θα είναι για τσούγκρισμα (υποθέτουμε) αλλά θα είναι μια από τις καλύτερες διακοσμήσεις.

Πηγή: http://www.teip.tm.ee/galerii

Αυγά μαυροπίνακα

Ένας αλλος πρωτότυπος τρόπος είναι τα βάψετε με μπογιά μαυροπίνακα και με μια κιμωλία να κάνετε όμορφα σχεδιάκια (φυλλαράκια, πουλάκια, λαγουδάκια) ή γράψτε τις δικές σας ευχές στα αγαπημένα σας πρόσωπα. (εννοείται ότι θα πρέπει να τα έχετε βάψει και επίσης σε αυτή τη περίπτωση δε χρειάζεται απαραίτητα να είναι άσπρα).

πηγή: http://www.apartmenttherapy.com

Αυγά με δακτυλομπογιές
Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε ακόμα πιο εναλλακτικά και «αφηρημένα» αυγά, χρησιμοποιώντας δακτυλομπογιές. Τα μικρά παιδιά θα ενθουσιαστούν (αν πάλι δεν έχετε μπορείτε να νιώσετε εσείς παιδί)! Βράστε τα αυγά (φυσικά) και ξεκινήστε την ζωγραφική με τις μπογιές. Γρήγορα και απλά τα αυγά σας θα κάνουν την διαφορά!

Φυσικές Βαφές

Τέλος, για τους οικολόγους αναγνώστες μας, ψάξαμε και βρήκαμε εναλλακτικούς τρόπους βαψίμοτος έτσι ώστε να αποφύγουμε τις βαφές του εμπορίου.

Για τα κόκκινα αυγουλάκια σας, χρησιμοποιείστε ξερά κρεμμύδια. Βράζετε φλούδες από ξερά κρεμμύδια μαζί με ξύδι. Μόλις βράσει, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Βυθίστε τα ήδη βρασμένα αυγά για αρκετή ώρα μέχρι να πάρουν βαθύ κόκκινο χρώμα.

Αν πάλι θέλετε να βάψετε πορτοκαλί αυγά χρησιμοποιήστε πάπρικα. Το μικρό μυστικό εδώ είναι να βάψετε λευκά αυγά για να αναδειχθεί καλύτερα το χρώμα. Αφού βράσετε τα αυγά, τα τρίβετε με την σκόνη της πάπρικας προσέχοντας να πάει παντού, έτσι ώστε το χρώμα να απλωθεί σε όλο το αυγό ομοιόμορφα.

Τέλος, για πράσινα αυγά, χρησιμοποιήστε τα φύλλα από ένα ματσάκι μαϊντανό, αφού τα βράσετε τρίβετε τα φυλλαράκια απαλά στην επιφάνεια των αυγών.

Καλή επιτυχία με όποιον τρόπο και αν επιλέξετε !!!

Advertisements