Ετικέτες

, ,


Έχω φτιάξει μπιφτέκια κατά καιρούς με ό,τι μου έχει κατέβει στο κεφάλι και το αποτέλεσμα πάντα ήταν μια χαρά….είναι μία σχέση που μου δίνει ελευθερία!!!

Η συγκεκριμένη συνταγή βέβαια έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη όλων και αρκετοί φίλοι μου με τρόμο στα μάτια, μου είπαν να σταματήσω επιτέλους να τους ταΐζω τις δοκιμές μου και να σταθεροποιηθώ στη συγκεκριμένη συνταγή όποτε τους καλώ, χωρίς παρεκκλίσεις και άλλες πρωτοβουλίες…

Είπα και εγώ …ο αγώνας δικαιώθηκε …άρχισε να ψάχνεις το μπαρμπούνι τώρα…ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ-ΕΚΛΕΙΣΕ!

Παραθέτω δικαιωματικά λοιπόν  τη συνταγή: «Mpiftekos OuZatos- Star Hellas»

Υλικά

  • 600 gr μοσχαρίσιο κιμά
  • 200gr χοιρινό κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • ½ κούπα γάλα
  • 1,5 σφηνάκι ούζο
  • 6 κ.σ κουάκερ
  • 3 φρυγανιές τριμμένες
  • 1 κ.γ δυόσμο ξερό (προαιρετικά)
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο για το ζύμωμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

 Πως το φτιάχνουμε

Στο σημείο αυτό θα κάνουμε κάτι αμαρτωλό…Θα τηγανίσουμε το κρεμμύδι! Αυτή μας η αμαρτία είναι που θα κάνει τη διαφορά! Θα με θυμηθείτε….

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες  σαν να το προορίζαμε για onion rings. Ρίχνουμε  στο τηγάνι μας 1 κ.σ ελαιόλαδο και τηγανίζουμε  τις ροδέλες κρεμμυδιού

Μόλις τηγανιστεί (μη σας πολυμαυρίσει) το βγάζουμε και το απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Το αφήνουμε να αράξει για τουλάχιστον δέκα λεπτά

Βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη όλα τα υπόλοιπα υλικά. και ξεκινάμε ελαφρώς να ανακατεύουμε. Έχει ήδη περάσει το δεκάλεπτο και επιστρεφουμε  στο κρεμμύδι.

Το ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί και το απλώνουμε σε ξύλο κοπής. Το ψιλοκόβουμε μανιασμένα….θα γλιστράει λίγο αλλά στο τέλος δεν θα σας τη γλιτώσει!!.

Ρίχνουμε λοιπόν και το κρεμμύδι μαζί με τα υπόλοιπα και ξεκινάμε ζύμωμα. Ίσως να χρειαστεί να ρίξετε και λίγο νερό ή λάδι για να γίνουν τα μπιφτέκια πιο αφράτα. Αυτό θα το δείτε όσο ζυμώνετε.

Αφήνουμε το μίγμα να ηρεμήσει για τουλάχιστον ένα δίωρο πριν πλάσουμε τα μπιφτέκια. Ακόμα καλύτερο θα γίνει, εάν το αφήσετε ένα βράδυ στο ψυγείο.

Ψήνουμε τα μπιφτέκια  σε ραβδωτό ειδικό τηγάνι ή σε ψηστιέρα ή στο φούρνο ή όπου αλλού τραβάει η όρεξη σας. Το τελευταίο βέβαια που θα σας πρότεινα είναι ο φούρνος , με όλους τους άλλους τρόπους γίνονται πιο νόστιμα.

Φωνάζουμε τα φιλαράκια μας, ψήνουμε και καμιά πιτούλα, φτιάχνουμε και καμία sauce γιαουρτιού βγάζουμε και μία παγωμένη μπυρίτσα στο τραπέζι και είμαστε αρχηγοί!!!!

Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Προσοχή.. Προσοχή!!

  1. Μην ψιλοκόψετε το κρεμμύδι πριν το τηγάνισμα θα πιει πολύ λάδι…. δεν θα είναι καλό
  2. Μην αφήσετε τα κρεμμύδια να μαυρίσουν στο τηγάνισμα …γίνονται πικρά
  3. Μην παραψήσετε τα μπιφτέκια…. σκληραίνουν
  4. Μη μεθύσετε τους φίλους σας από τις μπύρες…θα χρειαστεί να τους κοιμίσετε κιόλας!!