Ετικέτες

, , ,


Έναυσμα για το άρθρο είναι το νέο μέλος που θα προστεθεί σύντομα στην ευρύτερη οικογένεια μου (κουμπάκι 2).

Σας έχουμε παρουσιάσει διάφορες ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού αλλά σήμερα είπαμε να ασχοληθούμε με το παιδικό δωμάτιο.

Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε ιδέες διακόσμησης για παιδικό δωμάτιο (ανεξαρτήτως φύλου) που θα δώσουν ένα μοναδικό στυλ στο δωμάτιο. Εύκολες λύσεις για τις μαμάδες που έχουν όρεξη και χρόνο να δημιουργήσουν για το νέο μέλος. (Πόσο μάλλον αν είναι και το πρώτο παιδί που έχουν τρελλή όρεξη να φτιάξουν τα πάντα – μετά στα δεύτερα και στα τρίτα δε ασχολούνται ιδιαίτερα…)

Παιδικό Φωτιστικό

Υλικά
Κόλλα για ντεκουπάζ
Πολύχρωμα χαρτόνια
Ψαλίδι

Αρχικά θα πρέπει βρείτε κάποια σχέδια (ζωάκια, κομικς ή οτιδήποτε άλλο θέλετε για διακόσμηση). Εμείς βρήκαμε κάποια σχέδια από την Martha Stewart που μπορείτε να τυπώσετε όπως κοάλα και πουλάκια. Αφού τα τυπώσετε, κόβετε  τα σχήματα και κάνετε το περίγραμμα πάνω στα χαρτόνια.  Μόλις ολοκληρώσετε και αυτό το βήμα τότε κόβετε τα χαρτόνια και τα κολλάτε με την ντεκουπάζ κόλλα πάνω στο καπέλο φωτιστικού που διαλέξατε. Το αφήνετε να στεγνώσει και μετά φωνάζετε τον άντρα του σπιτιού να κάνει τη δύσκολη δουλειά…Να το κρεμάσει!!

Ιδέες:

  1. Μπορείτε να χρησιμοποίησετε τα χάρτινα φωτιστικά που είναι σα μπάλες (φθηνή λύση και τα βρίσκετε παντού).
  2. Με την ίδια τεχνική θα μπορούσατε να φτιάξετε και επιτραπέζιο φωτιστικό για το δωμάτιο του παιδιού ( που συνήθως αφήνουν ανοιχτό το βράδυ για να μην φοβούνται)

Πολύχρωμα καδράκια

Υλικά
Κόλλα για ντεκουπάζ
Πολύχρωμα χαρτιά (περιτυλίγματος)
Ψαλίδι
Ξύλινα τετράγωνα διαστάσεων 20,5 x 20,5 εκατοστά

Με την ίδια λογική όπως φτιάχνετε το φωτιστικό, θα πρέπει για αρχή να βρείτε τα σχέδια ή να τυπώσετε αυτά που βρήκαμε από τη Martha Stewart που έχει έναν ελέφαντα ή μια κουκουβάγια. Κόβετε τα σχήματα που βρήκατε και τα αποτυπώνετε πάνω στα χαρτιά. Αυτή τη φορά πειραματηστείτε τα σχήματα να έχουν διαφορετικά χαρτιά. Όταν είστε έτοιμες τα κόβετε και τα κολλάτε πάνω στο καδράκι (στα αρχεία που σας βάλαμε έχουν και το τελικό αποτέλεσμα για να έχετε ένα μπούσουλα). Τα αφήνετε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα για να τα στολίσετε.

Καλή επιτυχία:)

Advertisements