Ετικέτες

, ,


Χωρίζει τους χώρους μας, αλλά και τους ομορφαίνει!!!

Φτιάξτε όμορφα και πρακτικά παραβάν για να χωρίσετε έναν χώρο, για διακόσμηση ή ακόμα και για αποθήκευση μικροαντικειμένων.

Θα ξεκινήσουμε με το αγαπημένο μου (koumpaki1), το οποίο θέλω εδώ και πολλά χρόνια να φτιάξω αλλά δυστυχώς ο περιορισμένος χώρος του σαλονιού μου δεν μου το επιτρέπει. Όπως και να ‘χει σας δείχνω τον τρόπο για να το κάνετε εσείς!!

Παραβάν με φωτογραφίες

Όπως σας δείξαμε και στο άρθρο μας «Φωτογραφίες Παντού», μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φωτογραφίες των αγαπημένων σας με πολλούς τρόπους, να λοιπόν άλλος ένας…φτιάξετε παραβάν από φωτογραφίες.

Θα χρειαστείτε

  • 3 Μεγάλα ξύλινα παράθυρα
  • Γωνιές (για την ένωση μεταξύ των παραθύρων)
  • Χρώμα της αρεσκείας σας για ξύλινες επιφάνειες
  • Σφυρί
  • Καρφάκια

Πως θα το φτιάξετε

Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε, είτε έτοιμα κουφώματα παραθύρων είτε να ζητήσετε από έναν μαραγκό να σας φτιάξει τρία ίδια πλαίσια χωρισμένα κατά μήκος στα 2. Τα χωρίσματα του ύψους τα καθορίζετε ανάλογα με αυτό. Αν μπορείτε να το φτιάξετε μόνες σας ακόμα καλύτερα.

Βάψτε το πλαίσιο του παραθύρου στο χρώμα που σας αρέσει και ταιριάζει με τον χώρο που θέλετε να βάλετε το διαχωριστικό. Στην συνέχεια τοποθετήστε τις γωνίες για να ενώσετε τα ξεχωριστά κομμάτια μεταξύ τους.

Τέλος, αρχίστε να προσθέτετε τις φωτογραφίες που σας αρέσουν (προσοχή, το μέγεθος τους θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό του εξωτερικού του παραθύρου προκειμένου να μπορείτε να τις κολλήσετε εύκολα).

Παραβάν με τσέπες (χώρισμα – αποθηκευτικός χώρος μικροπραγμάτων)

Θα χρειαστείτε

  • Κρεμάστρα καλόγερος (με ή χωρίς ροδάκια)
  • Μονοκόμματο ύφασμα (θα πρέπει να έχει 2 φορές το ύψος της κρεμάστρας, από την βάση της )
  • Πλατιά λωρίδα με ρίγες (θα πρέπει να έχει 2 φορές το ύψος της κρεμάστρας, από την βάση της, το φάρδος το καθορίζετε εσείς)
  • Κορδέλες χρωματιστές ή μια μονόχρωμη για τα πλαϊνά δεσίματα
  • Χρωματιστά υφάσματα μεγέθους 40χ40εκ και 20χ20εκ για τις τσέπες.

 Πως θα το φτιάξετε

πηγή: περιοδικό «Έτσι Απλά»

Μετρήστε το ύψος της κρεμάστρας από το επάνω μέρος της μπάρας μέχρι εκεί που ξεκινούν τα πόδια, και το πλάτος από την εξωτερική μεριά της μιας κατακόρυφης μπάρας μέχρι την εσωτερική της άλλης. Κόψτε από το μονοκόμματο ύφασμα ένα ορθογώνιο κομμάτι 2 φορές στο ύψος που μετρήσατε. Μην ξεχάσετε να αφήσετε τουλάχιστον 6εκ περιμετρικά περιθώριο για να κάνετε το στρίφωμα. Αφού γαζώσετε το ύφασμα γύρω – γύρω, στην συνέχεια τοποθετήστε την λωρίδα στο κέντρο και κατά μήκος στο ορθογώνιο κομμάτι. Ράψτε την σε κάθε άκρη και στη μέση (περίπου στο μισό του ύψους της κρεμάστρας).  Στην συνέχεια ράψτε πολλές κάθετες ραφές σε απόσταση 30εκ. περίπου η μια από την άλλη ( δημιουργήσατε ήδη τις θέσεις για τα περιοδικά σας).
Με τα υφάσματα 40 εκ & 20εκ. , αφού κάνετε τα κατάλληλα στιφώματα ράψτε τα στην συνέχεια δεξιά και αριστερά της λωρίδας προκειμένου να δημιουργήσετε μεγάλες τσέπες.

Advertisements