Ετικέτες

, ,


http://www.kaboodle.com/reviews/bke-macrame-braceletΌπως σας έχουμε πεί, μας αρέσουν όσα πράγματα μπορούμε να φτιάχνουμε με τα χεράκια μας. ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ… να βρίσκουμε παλίες και νέες τεχνικές για δημιουργία. Φυσικά μετά την αναζήτηση μας, θέλουμε πάντα να το μοιραζόμαστε και με τους φίλους μας. Σήμερα λοιπόν είπαμε να ασχοληθούμε με την πανάρχαια τεχνική Macramé που είναι πάντα στη μόδα.

Ίσως να έχετε δει, πως μετά τη μόδα με τα βραχιολάκια από καουτσούκ, υπάρχει μια νέα τάση με μακραμέ βραχιολάκια σε διάφορα χρώματα και να κρέμονται κάποιες χρυσές λεπτομέριες.

Τι είναι όμως το μαρκαμέ (ή πιο σωστά Macramé)?
Είναι η τεχνική διακοσμητικής ύφανσης με κόμπους, χωρίς όμως βελόνες πλεξίματος. Ξεκινάει από τα βάθη των αιώνων (περίπου τον 13ο αιώνα) και φτάνει μέχρι και σήμερα. Παλιότερα το χρησιμοποιούσαν ναυτικοί για να διακοσμούν προσωπικά τους αντικείμενα (π.χ. τα μαχαίρια τους). Περισσότερες πληροφορίες για ιστορικά στοιχεία δείτε εδώ.

Υλικά
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από κλωστές, δέρμα μέχρι και μαλλί πλεξίματος.

Σήμερα θα σας δείξουμε μια απλή τεχνική για να φτιάξετε όμορφα – καλοκαιρινά βραχιολάκια. Το παράδειγμα που βρήκαμε στο Internet είναι με χρωματιστές κλωστές που το κάνει πιο κατανοητό.

Βήμα 1

Βήμα 2

Βήμα 3

Βήμα 4

Πως θα φαίνεται μετά από λίγο???

Πηγή: http://www.stonebrashcreative.com/MacrameTutorial.html

Tip: Για να δώσετε ένα διαφορετικό στυλ στο βραχίολι σας, μπορείτε ενδιάμεσα στους κόμπους να βάζετε και χάντρες.

Καλή επιτυχία….:)

Advertisements