Ετικέτες

, , , , , ,


Στην ομάδα μας προστέθηκε ένα ακόμα «τρελοκόριτσο», το οποίο θέλει να μοιραστεί την τρέλα του μαζί μας/ σας!!

Έτσι, αναρτούμε σήμερα την πρώτη της συνταγής (η τρέλα της έχει να κάνει με την μαγειρική!)

«Το χταπόδι έχει ένα κόστος , αλλά είπα να ξεκινήσω θεαματικά.

Εάν το φάτε θα καταλάβετε τι εννοώ!!!!!»

 Χταποδάκι στη Λαδόκολλα

Τα υλικά μας

  • 1 χταπόδι  λίγο παραπάνω από 1 κιλό
  • 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
  • Λεμονοπίπερο ( και το απλό μια χαρά είναι, αλλά το λεμονοπίπερο το απογειώνει)
  • Αλάτι
  • Μισή κούπα  ελαιόλαδο
  • Λεμόνι για το σερβίρισμα

Πως το φτιάχνουμε

Πλένουμε καλά το χταπόδι.

Βάζουμε το χταπόδι μέσα σε μία κατσαρόλα χωρίς καθόλου νερό ώστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά στα ίδια του τα υγρά.

Πλένουμε πολύ καλά τα πράσα τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες

Τοποθετούμε σε λαδόκολλά τα πράσα τα σκόρδα και τη μισή ποσότητα από το μαϊντανό και τον άνηθο, ώστε να σχηματίσουν ένα μαξιλαράκι για το χταπόδι μας.

Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά μας και τοποθετούμε από πάνω το χταπόδι. Γενικώς στο αλάτι να είστε λίγο φειδωλοί, αλλά χρειάζεται απαραιτήτως.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και βάζουμε από πάνω και την υπόλοιπη ποσότητα από τον άνηθο και τον μαϊντανό κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ στο χταπόδι, ώστε να πάνε παντού.

Κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο και ακόμα  καυτό περιχύνουμε με το χυμό από ένα λεμόνι .

Σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με όλα τα λαχανικά και τη σαλτσούλα  που έχει δημιουργηθεί.

 Θα κάνετε πάταγο!!!!!

Advertisements