Ετικέτες

, , , ,


Η μαγεία της φωτογραφίας και η έννοια του φίλμ τείνει σιγά – σιγά να εξαφανιστεί μιας και οι ψηφιακές κάμερες και τα smartphones έχουν γίνει μέρος της ζωής μας. Οι φωτογραφίες μας πλέον είναι αποθηκευμένες σε κάποιο σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας, ή σε κάποιο usb.

Στο παρακάτω project όμως οι ψηφιακές φωτογραφίες θα μας φανούν χρήσιμες για να στολίσουμε το σπίτι μας!  Θα αναρωτιέστε πως ? E λοιπόν να οι τρόποι που σας προτείνουμε:

Φωτογραφίες των αγαπημένων σας στα μαξιλαράκια του καναπέ

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Θα χρειαστείτε:

  • Φωτογραφίες
  • Υπολογιστή με πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών
  • Μαξιλαροθήκες (στο μέγεθος που επιθυμείτε)
  • Σιδερότυπα
  • Ηλεκτρικό Σίδερο

Πως γίνεται

  1. Επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε και τυπώστε τις ασπρόμαυρες, στο μέγεθος που είναι και η μαξιλαροθήκη σας. (Ενδεικτικά, για ένα μαξιλάρι μεγέθους 40εκ*40εκ, αποθηκεύστε τις φωτογραφίες σε μέγεθος 10*10εκ. σε ανάλυση 600dpi(dot per inch).

(Δεν θέλω να μου απογοητεύεστε αν δεν έχετε τον δικό σας εξοπλισμό, δώστε τις φωτογραφίες στο φωτογραφείο και ζητήστε η εκτύπωση τους να γίνει σε σιδερότυπο. )

  1. Στην συνέχεια εισάγετε τα σιδερότυπα στον εκτυπωτή σας και εκτυπώνετε την φωτογραφία που έχετε επιλέξει.
  2. Μεταφέρετε στο κέντρο της μαξιλαροθήκης την φωτογραφία και σιδερώνετε καλά (χωρίς ατμό) και πιέζετε για 40’’. Περιμένετε περίπου 30’’ πριν αφαιρέσετε το φύλλο.

Έτοιμο το μαξιλάρι σας, στολίστε τον καναπέ, το κρεβάτι σας!!!

Για τις πιο «μερακλούδες» προτείνουμε στο περίγραμμα της φωτογραφίας να βάλετε κάποιο σιρίτι ή κορδέλα. Κολλήστε το με κόλλα για ύφασμα, στερεώνοντας το με καρφίτσες μέχρι να κρυώσει.

Πηγή: Έτσι Απλά (Περιοδικό)

Advertisements