Ένα από τα αγαπημένα μας/σας άρθρα είναι οι κορδέλες για τα μαλλιά.! Γιατί άραγε? Μάλλον γιατί τα μαλλιά είναι η δύναμη μας (βγαίνει από μέσα μας ο θηλυκός Σαμψών) ή μήπως γιατί απλά τα λατρεύουμε?

Καθώς η άνοιξη (και κατά συνέπεια το καλοκαιράκι) αρχίζει να διαφαίνεται στην άκρη του τούνελ, αρχίζουμε να βάζουμε στην άκρη τους σκούφους που τόσο πολύ μας κούρασαν.  Είναι η ώρα να βάλουμε τα στολίδια μας και να αλλάξουμε διάθεση. Έτοιμέεεεες (που λέει και ο Σάκης – αγαπημένος μας)?

Δέσιμο με μαντήλι

Ξεκινάμε με απλά βήματα. Δε χρειάζεται κάτι άλλο εκτός από ένα μαντήλι, κατά προτίμηση τετράγωνο. Αν δε έχετε, σίγουρα στα συρτάρια της μαμάς κάτι θα ξεθάψετε. Δε σας φτιάχνει τη διάθεση για καλοκαιράκι? (εγώ πάντως ακούω ήδη το κυμματάκι).

Δείτε τη διαδικασία εδώ.

Κόψε – ράψε

Είστε έτοιμες να πάρετε ψαλίδι και κλωστή? Σας έχουμε μια λύση για κορδέλα με λουλούδια και φιόγκους. Μην απογοητευτείτε που μας προτείνουν κορδέλες από δέρμα. Βάλτε τη φαντασίας σας σε δράση και χρησιμοποιήστε κομμάτια από παλιά ρούχα (η ανακύκλωση μας διακατέχει 🙂 ).

Επίσης στο site έχει και το πατρον για διευκόλυνση.

Τίναξτε την ανθισμένη αμυγδαλιά

Ελπίζουμε και ευχόμαστε σύντομα ο καιρός να μας ευνοήσει για βόλτες στη φύση. Εκεί που περπατάτε και απολαμβάνετε τις μυρωδιές της άνοιξης, ρίξτε καμιά κλεφτή ματιά μήπως δείτε κανένα κλαράκι που να σας αρέσει. Φυλάξτε το για το νέο σας αξερουάρ (κι όμως είναι δυνατό).

Με λίγο σπρει και ίσως κάποια χάντρα/ πετρούλα για όσες θέλουν κάτι πιο glamour έχετε ένα απίστευτο αποτέλεσμα! Δεν είναι πρωτότυπο??

Πηγή : http://www.moredesignplease.com/moredesignplease/2010/12/17/put-a-twig-in-it.html

 Το χτενάκι της γιαγιάς

 Για το τέλος σας έχουμε κάτι που είναι πολύ στη μόδα…

Θυμάστε τα χτενάκια που συνίθιζαν να φοράνε οι γιαγιάδες στα μαλλιά τους για να στερεώνουν τους κότσους? Βρήκαμε τη μοντέρνα έκδοση τους. Χρειαζόμαστε τέτοια χτενάκια και κλωστές για κέντημα (ή απλές κλωστές που όλες έχουμε). Ξεκινήστε να τυλίγετε τις κλωστές όπως σας αρέσει. Όταν τελειώσετε με το δημιουργημά σας, απλά στερεώστε τις με λίγη κόλλα. Super?!!!??

Πηγή: http://lemonjitters.blogspot.com/2011/09/diy-hair-comb.html

Advertisements