Οπως ήδη έχετε καταλάβει (όσες τουλάχιστον από εσάς παρακολουθείτε το blog μας καθημερινά), κάθε Παρασκευή σας προτείνουμε και κάτι για το Σαββατοκύριακο σας.

Σήμερα αποφασίσαμε να σας βάλουμε να ασχοληθείτε με κουτάλες και ταψιά και όχι με ψαλίδια, κουμπιά, κλωστές, κλπ. Σας δίνουμε τα υλικά για μια νόστιμη, εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή που μπορείτε να μεγειρέψετε την Κυριακή το μεσημέρι.

Ρολό Χοιρινό γεμιστό 

Τα υλικά μας:

  • 1/2 κιλό χοιρινό ξεκοκκαλισμένο απο το κόντρα της μπριζόλας
  • 1 με 2 πράσα ψιλοκομμένα (το άσπρο και λίγο από το πράσινο)
  • 1 μέτριο κρεμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια μπαστουνάκια σέλερι
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
  • 15 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι μουλιασμένα σε λίγο νερό για μισή ώρα (εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε ότι μανιτάρια σας αρέσουν)
  • 4 κουταλιές μαργαρίνη
  • 1 ποτηράκι ουίσκι ή μπράντυ
  • αλάτι, πιπέρι

Πως το φτιάχνουμε

1. Καθαρίζετε το κρέας από τα λίπη και τα νεύρα. Με το μαχαίρι κάνετε μια τομή και το ανοίγετε διάπλατα χωρίς να το χωρίσετε. Το αλατοπιπερώνετε.

2. Ψιλοκόβετε τα υλικά για τη γέμιση και τα σοτάρετε με 2 κουταλιές μαργαρίνη ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Κατόπιν αλατοπιπερώνετε.

3. Απλώνετε τη γέμιση στο κρέας

4. Δένετε το κρέας ρολό, το αλείφετε με την υπόλοιπη μαργαρίνη και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 50λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει. Προς το τέλος του ψησίματος σβήνετε με το ουίσκι. Αν θέλετε μαζί με το κρέας ψήνετε και πατάτες. Το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.


(δυστυχώς η photo είναι από περιοδικό το οποίο δεν θυμόμαστε ποιο είναι)

Tip: Αν θέλετε για να αποφύγετε το καθάρισμα, το κόψιμο και το γέμισμα του κρέατος, μπορείτε να ετοιμάσετε την γέμιση και να την πάτε στον χασάπη σας να γεμίσει εκείνος το ρολό (Μια μικρή δοκιμασμένη συμβουλή για τις πολυάσχολες νοικοκυρούλες )