Η γευστική μας πρόταση για το σαββατοκύριακο είναι ένα γλυκό ποτό που το συνηθίζουν στην Ιταλία (και στην Ελλάδα φυσικά). Εμείς το φτιάχνουμε κάθε χρόνο και  απολαμβάνουμε όλο το χρόνο. Εύκολο πολύ αλλά θέλει χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία:)

Ξεκινάμε?

Υλικά:

8 -9 μεγάλα φρέσκα λεμόνια
1λτ καθαρό οινόπνευμα ή βότκα (εμείς προτιμάμε τη βότκα)
900γρ ζάχαρη
1 1/2 λτ νερό

Διαδικασία

Αφαιρείτε τη φλούδα των λεμονιών και τις βάζετε σε ένα βάζο όπου τις περιχύνετε με το οινόπνευμα. Το αφήνετε στο ψυγείο για 4-5 μέρες.

Μετά στραγγίζετε το οινόπνευμα και πετάτε τις φλούδες. Στη συνέχεια διαλύετε τη ζάχαρη στο νερό και βράζετε το μίγμα για 5 λεπτά. Μόλις κρυώσει το μίγμα το ανακατεύετε με το οινόπνευμα. Στο τέλος προσθέτετε 1-2 παγάκια και το αφήνετε 10 μέρες στο ψυγείο για να «σταθεί» το Limoncello.

Mόλις περάσει ο καιρός είστε έτοιμες να το απολαύσετε με καλή παρέα.

Στην υγειά σας!!!