Ετικέτες

,


Η φάση του γλόμπου….Πολλοί που μετακομίζουν σε νέο σπίτι περνάνε τη φάση του γλόμπου.  Για αρκετό καιρό κρέμεται μια λάμπα στη θέση του φωτιστικού μιας και η αγορά του φωτιστικού αναβάλεται συνεχώς αφού τα έξοδα της επίπλωσης είναι αρκετά.

Επειδή βρισκόμαστε και εμείς σε μια αντίστοιχη φάση ψάξαμε και βρήκαμε λύση στο πρόβλημα μας. Θα σας δείξουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα εντυπωσιακό φωτιστικό για το σπίτι μας.

Ξεκινάμε με τα βασικά:

Πέρνουμε μια μπάλα (από κατάστημα παιχνιδιών) σε ότι μέγεθος θα θέλαμε για φωτιστικό. Αγοράζουμε κόλλα (ατλακόλ) και σπάγκο.

Ζωγραφίζετε ένα κύκλο όπου θα μπει το ντουί και η λάμπα. Αν θέλετε κάνετε έναν αντίστοιχο κύκλο από την κάτω πλευρά για να βγαίνει το φώς. Στην περίπτωση που δε θέλετε να υπάρχει τρύπα στην κάτω πλευρά του φωτιστικού τότε θα έχετε ένα πιο ατμοσφαιρικό φωτιστικό.

Βάλτε γάντια και απλώστε στα χέρια σας την κόλλα. Μετά αλείφετε τον σπάγκο με την κόλλα και είστε έτοιμες να ξεκινήστε να τυλίγετε τον σπάγκο γύρω από την μπάλα. Δοκιμάστε να κάνετε τυχαίες κινήσεις για να βγει ένα πρωτότυπο σχήμα. Σε όποια σημεία σας φαίνεται χαλαρό μπορείτε να προσθέσετε έξτρα κόλλα.

Το αφήνετε να στεγνώσει αρκετά καλά. Με μια καρφίτσα, τρυπάτε την μπάλα και την αφαιρείτε! Είστε έτοιμες!!!

Πηγή: http://www.craftynest.com/2009/03/hemp-pendant-lamps/

Πρότασεις:

  1. Μπορείτε είτε να αφήσετε το φωτιστικό στο χρώμα του σπάγκου είτε να να βάψετε με σπρει σε όποιο χρώμα σας αρέσει.
  2. Μπορείτε να βρείτε διαφορετικά μεγέθη από μπάλες και να φτιάξετε μια σύνθεση 3 φωτιστικών.
Advertisements